Erdoğan’dan KYK borcu açıklaması

Erdoğan’dan KYK borcu açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK borçlarının farkında olduklarını belirttiği konuşmasında gençleri faize kurban etmeyeceklerini; faizin en büyük düşmanının kendileri olduğunu söyledi. Erdoğan, ilk kabine toplantısı sonrası konuyla ilgili açıklama yapacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz Şehitlerini Anma Etkinlikleri kapsamında Saraçhane Meydanı''nda konuştu. Konuşmasının bir bölümünü, artan enflasyonla birlikte üniversite mezunu gençler için ciddi bir problem haline gelen KYK borçlarına ayırdı.

KYK borçları hakkında yaptığı konuşma sırasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "ödemeyin çağrısına" da göndermede bulunan Erdoğan, faizin en büyük düşmanı olduklarını ve ilk kabine toplantısında bu konuyla ilgili açıklama yapacaklarını vurgulayarak şöyle söyledi:

“Yaşadığımız diğer sorunların, küresel ve bölgesel krizler elbette bizi de etkiliyor. Hayat pahalılığı başta olmak üzere insanları sıkıntıya düşüren gelişmeler yaşıyoruz. Hiçbir sorunumuz çözümsüz değildir, hiçbir yük kalıcı değildir. Bay Kemal çıkmış, üniversiteli gençlerimizi, KYK ve onların burslara faiz yükü bindiriyormuşuz. Faizin en büyük düşmanı biziz. Allah nasip ederse ilk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamayı toplantı sonrası yapacağız.”

“GENÇLERİMİZİ FAİZE KURBAN ETMEYİZ”

Konuşmasının devamında iktidara geldiklerinde öğrenci burslarının 45 lira olduğuna dikkat çeken Erdoğan, yine öğrenci harçlarını da kendilerinin kaldırdıklarını belirterek, “Gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Enflasyona da kurban etmeyiz. Çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra da gerekli açıklamayı yapacağız. Milletimizin sıkıntılarını, ülkemizin imkânlarını da en iyi biz biliyoruz Bay Kemal biz. Göreve geldiğimizde öğrencilerin aldığı burs 45 liracıktı. Bu harcı kaldıran kimdi? Biz kaldırdık” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler