Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar ilk ziyaretini bakın kime yaptı

Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar ilk ziyaretini bakın kime yaptı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar, ilk ziyaretini baba evine gerçekleştirerek, babasının elini öptü.

Demirören Haber Ajansı'nın özel haberine göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde önceki gün halk yeni cumhurbaşkanını seçti. Seçimin galibi ve KKTC’nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, seçimlerin hemen ardından bu sabah Girne'de yaşayan babası Rüstem Tatar'ın evine gitti.

ozel-haber-kktcnin-yeni-cumhurbaskani-tatar-mazbata-oncesi-babasinin-elini-opmeye-gitti-9519-dhaphoto8.jpg

Aile bireylerinin toplandığı evde Tatar, babası Rüstem Tatar'ın destekleriyle bu mevkilere geldiğini ifade etti. Babası Rüstem Tatar’ın, ülkenin ilk Maliye Bakanı olduğunu ifade eden KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, aile olarak ülkenin geleceği ile ilgili çalıştıklarını dile getirdi.

ozel-haber-kktcnin-yeni-cumhurbaskani-tatar-mazbata-oncesi-babasinin-elini-opmeye-gitti-9519-dhaphoto1.jpg

Cumhurbaşkanı Tatar, şöyle devam etti:

"Annemi küçük yaşta kaybettim. Nur içerisinde yatsın. Babamın ikinci eşi İsmet Hanım bir şehit eşidir. Kıbrıs'ta her ailede bir acı vardır. Bu gerçekler ışığında bundan sonraki süreci kurgulayacağız."

Türkiye'nin Kıbrıs'tan koparılmaya çalışıldığını kaydeden Tatar, "Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Kendi egemenliğimize çok önem vermekteyim. Babam da bana bunu çok söylemiştir. Kıbrıs Türk halkının var olabilmesi için davaya sahip çıkacağız. Bu milli mücadeleyi asla tehlikeye atamayız. Kıbrıs, Doğu Akdeniz'de önemli bir adımdır. Türkiye her zaman yanımızda oldu. Şehitler verdi. Her türlü sıkıntılarımızda yanımızda oldu" dedi.

ozel-haber-kktcnin-yeni-cumhurbaskani-tatar-mazbata-oncesi-babasinin-elini-opmeye-gitti-9519-dhaphoto2.jpg

"TÜRK ASKERİ AĞLAMAZ" 

Baba Tatar, oğlunun Kıbrıs Türk halkının haklarını sonuna kadar da koruyacağını ifade etti. Tatar şöyle devam etti; “Oğlum 5-6  yaşlarında dahi milli duyguları yüksek olan biriydi. Evimizin yanında bir birlik vardı. Ersin'e tahtadan bir silah yaptık, sürekli birliğe giderdi. Bir gün aşı yapılacaktı okulda çocuklara. Baktım tüm çocuklar ağlıyor. Ersin fırladı arkadan hemşireye kolunu uzattı, 'Türk askeri ağlamaz. Bana aşı yapın' dedi. Oğlumun vatan sevgisini kimse sorgulayamaz."