"Cumhurbaşkanı TBMM'de kanunların görüşülmesine tahammül edemiyor"

"Cumhurbaşkanı TBMM'de kanunların görüşülmesine tahammül edemiyor"
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Cumhurbaşkanı, bu haliyle bile TBMM'de kanunların görüşülmesine tahammül edemiyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin devreye girdiği günden bu yana Meclis'in kanun yapma işleyişine ilişkin çok ciddi problemler bulunduğunu savunan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Cumhurbaşkanı, bu haliyle bile TBMM'de kanunların görüşülmesine tahammül edemiyor. 'Her şeyi ben yapacağım, kararnameler ve yönetmeliklerle ülkeyi yöneteceğim.' diyor. Peki Meclis ne olacak? 'Zaman zaman gideceğim orada konuşacağım.' Böyle demokrasi, böyle cumhuriyet olmaz" diye konuştu. 

Anayasanın 88. maddesinin değiştirilmesini öneren Bekaroğlu, şöyle devam etti: 

"(Cumhurbaşkanı, bakanlar ve belirli sayıda imza veren vatandaşlar kanun teklifi verir.) diye değiştirelim, İçtüzükte de bir takım değişiklikler yaparak hükümetin verdiği teklif görüşülürken Genel Kurulda hükümet temsilcisi orada otursun ve milletvekilleri müzakere ederek kanun çıksın. Bu sistem, sistem değil, böyle kanun yapılmaz. 'Meclisin yükünü azaltacağız.' diyorlar. Meclis kanun da yapmayacaksa ne yapacak?"