Cumhurbaşkanlığı anketine göre memurlar maaşlarından memnun!

Cumhurbaşkanlığı anketine göre memurlar maaşlarından memnun!
Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, kamuda çalışanların şikâyetlerini ölçmek için anket hazırladıklarını belirterek, "Anket sonuçlarında ücret, kamudaki memnuniyetsizlik kriterleri arasında 5 ya da 6. sıradaydı. Hiçbir şey zannettiğimiz gibi değilmiş." dedi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, 4. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde yaptığı konuşmada, kamuda çalışanların şikâyetlerini ölçmek için anket hazırladıklarını hatırlattı.

Atay, anket sonuçlarında en çok şikâyet edilen konunun zannedildiği gibi ücret olmadığını söyledi.

Atay, “Anket sonuçlarında ücret, kamudaki memnuniyetsizlik kriterleri arasında 5 ya da 6. sıradaydı. Hiçbir şey zannettiğimiz gibi değilmiş. Büyük data bize doğruları söylüyor.” ifadelerini kullandı.

“2021 YILINA GELDİĞİMİZDE ÖZEL SEKTÖRLE REKABET EDECEĞİZ”

Kamudaki insan kaynağına ilişkin soru üzerine Atay, "2021 yılına geldiğimizde kamuda pek çok sektörde, özel sektör ile rekabet edebilir hale geleceğiz. Şu anda bu savunma sanayisinde başladı. Üniversitelerimizin en başarılı çocukları kamunun savunma sanayi şirketlerini tercih eder hale geldi. Aynı şeyi diğer sektörlerde de göreceksiniz." cevabını verdi.