Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığına atanan Şeyda Nur Karaoğlu kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığına atanan Şeyda Nur Karaoğlu kimdir?
Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atanan "Şeyda Nur Karaoğlu kimdir?" sorusu merak konusu oldu. İşte Şeyda Nur Karaoğlu ile ilgili bilinenler...

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile bir çok kuruma atamalar gerçekleştirildi. Bu atamaların arasında Cumhurbaşkanı Danışmanlığı’na getirilen Şeyda Nur Karaoğlu ismi ön plana çıktı. İnternet kullanıcıları "Şeyda Nur Karaoğlu kimdir?" sorusunun yanıtı araştırmaya başladı. İşte Karaoğlu ile ilgili bilinenler…

ŞEYDA NUR KARAOĞLU KİMDİR?

Şeyda Nur Karaoğlu hakkındaki gizem devam ederken yapılan araştırmalarda Karaoğlu hakkında bazı bilgilere ulaşıldı. Şeyda Nur Karaoğlu ismi sosyal medyada da gündem konusu oldu. 

Çeşitli bakanlıklarda yapılan atamaların ardından Cumhurbaşkanı Danışmanlığına Şeyda Nur Karaoğlu getirildi. Karaoğlu; 2011 – 2014 yılları arasında Londra Üniversitesi'nde bulundu. Ardından Harvard Üniversitesi, Jean Monnet Fransız Lisesi ve Colombia Üniversitesi'nde eğitim görmüştür. Şeyda Nur Karaoğlu Pazarlama Uzmanı olarak biliniyor. George Washington Üniversitesi'nde 2018 yılında İslamafobi ile alakalı makale kaleme almıştır.

ATAMANIN HEMEN ARDINDAN MERAK EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atanan Şeyda Nur Karaoğlu'nun genç bir isim olduğu biliniyor. Bazı mecralarda tabip olduğu ve 2015 yılında atanmasının yapılmış olduğu bilgileri de yer alıyor.

cumhurbaskani.jpg

Atamalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe girdi.

KARARNAME İLE YAPILAN DİĞER ATAMALAR

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu üyeliklerine İbrahim Acarlı, Ahmet Hüsrev Vural, Prof. Dr. Mahmut Koca, Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar, Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu, Av. Ünsal Toker, İsmail Kurul, Hayrettin Kurt ve Hakan Öztatar getirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan iş müfettişliği görevine İş Müfettiş Yardımcısı Rahman Gülay'ın ataması yapıldı. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı bağlamında Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer merkeze alındı. Dışişleri Bakanlığı, Dış Politika Danışma Kurulu üyeliklerine Mehmet Ferden Çarıkçı ve Aydan Yamancan'ın atandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcılıklarına Engin İlseven ve Mehmet Özdemir, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına ve Yönetim Kurulu Üyeliğine, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Ismuk atandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Yozgat İl Müdürlüğüne, Çankırı İl Müdürü Yusuf Möhür getirildi. Ayrıca Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal görevden alındı ve yerine Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Barış Saylak atandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında açık bulunan Denetim Hizmetleri Başkanlığına Vedat Çakıroğlu getirildi. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Volkan Mutlu Coşkun'un getirildi.

Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan görevlerinden alındı. Tarım ve Orman Bakanlığınca Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Ahmet İpek ile Rehberlik ve Teftiş Başkanı Süleyman Değerli görevlerinden alındı.