Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan sokağa çıkma yasağıyla ilgili flaş açıklama

Cumhurbaşkanlığı  Sözcüsü İbrahim Kalın’dan sokağa çıkma yasağıyla ilgili flaş açıklama
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, korona vaka sayılarındaki yükselişin beraberinde sokağa çıkma yasağının getirilip getirilmeyeceği sorusuyla ilgili olarak 'Kısıtlamalar salgının seyrine bağlı' açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

DHA'da yer alan habere göre, İbrahim Kalın, günlük korona virüs vaka sayılarındaki yükselişin beraberinde sokağa çıkma kısıtlamalarını getirip getirmeyeceğine ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Burada baştan beri hükümetimizin aldığı tedbirler bütün dünyada örnek kabul edildi biliyorsunuz hamdolsun biz bu süreci dünyada en iyi yöneten ülkelerden birisi olduk. Ama Kurban Bayramı’ndan sonra bir gevşeme oldu. Kurban, ziyaretler, seyahatler, tatil vesaire şu veya bu gerekçelerle.

Şimdi özellikle grip nezle sezonuna girdiğimiz bu Eylül-Ekim aylarında artık tekrar toparlanmamız lazım. Yani illa vaka sayılarının 10 katı, 20 katı, 30 katı artmasını beklememek lazım, şu anda bu gerçek bir tehdit olarak etrafımızda dolanıyor, her gün görüyoruz, insanlar ölüyor, yakalanıyorlar, entübe olanlar var, yoğun bakıma alınanlar var.

Aşı bulunup yaygın bir şekilde ve güvenli bir şekilde kullanılana kadar ve belki ondan sonra da bir müddet daha biz bu temizlik maske mesafe, Cumhurbaşkanımızın formülasyonuyla ‘Tamam’ formülünü sıkı bir şekilde uygulamak zorundayız. İlla devletin zecri tedbir almasını beklememek lazım.

Burada toplum bilinci son derece önemli. Toplumun kahir ekseriyeti bunlara uyuyor; ama uymayan bir kitle var ve maalesef genelde taşıyıcılar ve vakaların artmasına sebep olan kişiler de bunlar.

Başka ülkelerde de hala vaka sayılarında ciddi artışlar var, biz aldığımız tedbirler çerçevesinde kontrol altında tutuyoruz; ama yani 7’den 70’e bütün vatandaşlarımızın tedbirler konusunda çok sıkı tavizsiz davranması gerekiyor."

Kaynak: DHA