Cumhurbaşkanlığı'ndan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı'ndan flaş açıklamalar
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı. Kalın, "Bizim sorunumuz Suriye Kürtleri ile değil, YPG iledir. Bizim sorunumuz PKK'nın güdümünde bir devlet oluşumuna yöneliktir. Türkiye bu tür oluşumlara elbette izin vermez." dedi.

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satırbaşları:

Biz prensip olarak bu ateşkesi destekliyoruz. Bu kararın alınmasında Türkiye de aktif bir rol oynadı. Fakat şu ana kadar yaşananları dikkate aldığımız zaman, Cenevre görüşmeleri ve sonrasında, hatta Münih Anlaşması'nın uygulanması tarihine giderken, yani bu gece itibarıyla dahi Rus uçaklarının bombardımanlarının, Esed güçlerinin karadan yaptığı saldırıların devam ediyor olması, ateşkesin geleceği konusunda bizi ciddi endişelere sevk etmektedir."

"Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehdit eden durumlar ortaya çıktığı müddetçe Suriye'nin neresinden gelirse gelsin, ister DAİŞ'ten gelsin ister YPG-PYD gibi örgütlerden gelsin, Türkiye uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarını kullanır, angajman kurallarını uygular. Biz müttefiklerimizle, dost ülkelerle her konuyu müzakere ederiz, istişare ederiz ama Türkiye'nin ulusal güvenliği asla bir müzakere ve pazarlık konusu değildir"

TÜRKİYE BUNU İZİN VERMEZ

PKK ile YPG arasındaki ilişkiyi görmek istemeyenler başka bir hsabın içindeler. Kendi istihbarat raporlarında bu ilişki tescil edilmiştir. DAEŞ'le mücadele için bu ilişkiyi görmezden gelmek bizim için yok hükmündedir. Bizim sorunumuz Suriye Kürtleri ile değil, YPG iledir. Bizim sorunumuz PKK'nın güdümünde bir devlet oluşumuna yöneliktir. Türkiye bu tür oluşumlara elbette izin vermez.

ULUSAL GÜVENLİK PAZARLIK KONUSU OLMAZ

PYD, Esed rejiimi saflarında hareket ediyor. Türkiye'nin ulusal güvenliği için pazarlık olmaz.

Bizim sorunumuz Suriye'deki terör örgütleriyledir. Türkiye sınırının güneyinde bir terör örgütüne izin vermez. Türkiye PKK güdümlü devlete izin vermez.

Ulusal çıkarımız olduğunda geri adım atmayız

Bugün terör örgütleriyle iş tutanları yarın o terör örgütleri onları vurur. Türkiye'nin Suriye konusunda yaptığı uyarıların ne kadar doğru olduğu ortadadır. 

"Şunun altını da tekrar çizmek isteriz ki 'Suriye mültecilerine kapılarını aç' ya da 'mülteci akımını engelle' diyen ülkeler, Suriye'de hava bombardımanlarını, Esed rejiminin karadan yaptığı saldırıları durduramadıkları müddetçe, bu mülteci krizinin daha da derinleşeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın."

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelenin öncelikli amacı kamu düzenidir. Çözüm sürecini kimlerin sabote ettiği ortadadır. Türkiye terörle mücadele etmektedir. Operasyonlar devam edecektir. 

Ankara saldırısının ardından teröristin taziyesine gidenler alçaklığını, hainliğini gösterdi. 

29 vatandaşımızı kaybettik. 61'i de yaralandı. Suriye'de, ırak'ta bomba patlatan ve kafa kesenden bu teröristin ne farkı var?

Terörle mücadelede hassaten Cumhurbaşkanımıza saldıranlar bunlar teröre doğrudan destek verenlerdir. 

ERDEM GÜL VE CAN DÜNDAR

Bu bir tahliye kararı. Beraat kararı değil.  Dünyanın başka ülkelerinde bu tür casusluk davaları yapılıyor. Wikileaks davası olduğunda ABD'de tedbirler alındığını gördük. Assange Ekvador Büyükelçiliği'ne sığındığını unutmayın. Manning hapishanede, Snowden Rusya'da gizleniyor... Bu tür benzer davalarda batılı ülkeler tedbirler alınca, Türkiye'de yapılan muamelenin başka yerlere çekilmesi kabul edilemez. Hukuka uygun şekilde devam etmesi esastır, biz de bunu yanından takip edeceğiz.

KILIÇDAROĞLU HAKKINDA FEZLEKE

Meclisin takdirinde olan bir durumdur. Meclis'teki çalışmaların neticesini görmek isteriz. Yalan, iftira ve hakareti basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü olarak göremeyiz. Siz her gün Cumhurbaşkanına hakareti siyaset olarak görürseniz, yalan yanlış hayal haberlerle basın özgürlüğü sayarsanız bunun karşılığı olur, buna itiraz ederiz. Karşılıklı saygı içinde her konuyu müzakere ederiz.

Siyaset çatısı altında, siyasetçi kisvesi altında teröre destek daha önce de gündeme geldi. Böyle bir şey düşünülmesi söz konusu değlidir. Meclis çatısı altında sorunların çözümü konuşulurken, terörü yaymaya çalışan bir yapı var. 

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BEYANLARI ESAS ALINMAZ

PKK 30 küsur yıldır mücadele ettiğimiz bir örgüttür. PYD ve YPG'de onun bir koludur.PYD ve YPG'nın Öcalan'ın talimatıyla kurulduğu herkes tarafından biliniyor. Burada KIlıçdaroğlu'nun onlara bir terör örgütümü bir de onlara soralım demek olmaz. Terör örgütünün beyanları esas alınmaz.

KARA OPERASYONU

Biz Suriye'ye bir kara operasyonu konusunda bağlayıcı bir açıklama yapmadık. Bizim o yönde ne tek taraflı olarak ne de başka ülkelerle öyle bir planımız yok.  DAEŞ'e karşı sahadaki muhaliflere destek verilmesi konusudur.

ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISI

DDK çalışmalarını devam ettiriyor. Yeni ve idari tedbirler getirildi. Güvenlik birimlerimiz yoğun  bir şekilde çalışmaktadır.   Bunların yanında bir sürü engelelen saldırı grişimleri var bunların çoğu basına yansımıyor. 17 Şubat saldırısıyla ilgili de mefettiş görevlendirildi.

Yeni güvenlik tedbirleri gündeme gelmedi. Külliye ile ilgili son derece etkili bir güvenlik önlemleri var.