Cumhurbaşkanlığı'ndan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı'ndan flaş açıklamalar
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın önemli açıklamalar yaptı. Kalın "Terör örgütünü aklamaya yönelik haberler kabul edilemez. Terör propagandasına yardım etmektir. Buna asla Türkiye razı olmayacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı..

Kalın'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Terörle mücadeleki kararlılığımız devam edecek.

Bu alçak terör örgütü çekildikleri yerlere bomba bırakarak alçak yüzünü gösteriyor. Terörün hiçbir yüzünün kabul edilmesi söz konusu değildir. Mutabakat gibi sözlerin geçerliliği yoktur. PKK terörünün ve diğer terörlerin aklanması yönünde yapılan bütün faaliyetleri reddettiğimizi ve kınadığımızı söylemek istiyorum.

1915 olayları

Tek taraflı tarih anlayışı empoze edilmeye çalışılıyor. O dönemde yaşananlar ortak bir acı olarak ele alınmalı. Geleceğe dostluk perspektifinden bakılmalı. 

Suriye meselesi

Ateşkese rağmen Esad rejiminin ihlalleri devam ediyor

Cenevre görüşmeleri arzu edilen hızda ilerlemiyor.

Türkiye'nin duruşu toprak bütünlüğünün devam etmesi

Sığınmacılar için açık kapı politikamız devam edecek

En üst düzeyde tedbirler alınıyor

Kilise düşen roketler

DAEŞ'le mücadelede yoğun tedbirler aldık. Suriye tarafından Kilis'e düşen roketlerle ilgili de en üst düzeyde tedbirler alınıyor.

"Bugün itibarıyla özellikle DAEŞ'le irtibatlı olduğundan şüphelenilen yabancı terörist savaşçılar bağlamında, 3 bin 300'den fazla yabancı uyruklu kişi makamlarımız tarafından sınır dışı edilmiştir. Bu çerçevede, bugün itibarıyla yaklaşık yabancı uyruklu 41 bin kişiye ülkemize giriş yasağı konmuştur. Bunlar bir şekilde DAEŞ terör örgütüyle ilişkisi olduğundan şüphelenilen kişilerdir. Yine bu süreç içerisinde risk analiz gruplarımız tarafından, yaklaşık 9 bin 500 yabancı kontrolden geçirilmiş ve bunların 2 binden fazlasının ülkemize girişine izin verilmemiştir. Gene ülkemizde yürütülen DAEŞ'le ilgili operasyonlar bağlamında da bin 232'si yabancı uyruklu olmak üzere, toplam 2 bin 770 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 954'ü tutuklanarak adli süreçleri başlatılmıştır."

OPERASYONLAR SON NOKTASINA KADAR GİDECEK

Terör örgütünün başındaki kişi makul ve meşru gösterilemez.

Daha önce de böyle talpeler oldu. İlgili devletler reddetti. Bizim için bu esastır. Terör örgütünü aklmaya yönelik haberler kabul edilemez. Terör progandasına yardım etmektir.  Buna asla Türkiye razı olmayacaktır. Bu opresyonlar son noktasına kadar götürülecektir. Oradaki vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar vazgeçmeyiz.

"PKK terörünün ve diğer terör  türlerinin şu veya bu gerekçelerle aklanmaya çalışılması, temize çıkarılmaya  çalışılması yönünde yapılan bütün faaliyetleri net bir şekilde reddettiğimizi ve  kınadığımızı ifade etmek istiyorum."


İSRAİL'LE MÜZAKERELERDE SON AŞAMADAYIZ

İsrail'le müzakerelerin son aşamasına geliyoruz. Yakın zamanda yeni bir temasın olması planlanıyor.

İki devletli çözüm konusundaki tutumumuz belli.