Cumhurbaşkanlığı’ndan Orhan Uğuroğlu açıklaması. Takipçisi olacağız!

Cumhurbaşkanlığı’ndan Orhan Uğuroğlu açıklaması. Takipçisi olacağız!
Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu dün evinin önünde saldırıya uğradı. Saldırı sonrası siyasetçilerden Uğuroğlu'na birçok geçmiş olsun telefonu geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Uğuroğlu'na geçmiş olsun diyerek 'Olayın ilk başından itibaren Cumhurbaşkanımız, İçişleri Bakanımız ve Adalet Bakanımız gelişmeleri yakından takip etti' dedi.

berkay-bigec-013.pngBerkay Bigeç / Yeniçağ - Ankara

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu'na evinin önünde yapılan saldırının yankıları devam ediyor. Evinin önünde 3 kişi tarafından saldırıya uğrayan Uğuroğlu'na birçok liderden ve siyasetçiden geçmiş olsun telefonu geldi. Saldırı sonrası telefonla geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun " Bunun arkasında kötü bir niyet arıyoruz. Olayın yakın takipçisi olacağız" dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ DA OLAYIN TAKİPÇİSİ"
Altun şöyle konuştu; "Öncelikle çok geçmiş olsun. Allah'tan şifa dilerim. Olaydan ilk haberdar olduğumuz andan itibaren Cumhurbaşkanımız da İçişleri Bakanımız da olayı yakından takip etti. Böyle bir saldırı asla kabul edilemez. Adalet Bakanımız da konuyla ilgili açıklama yaptı. Bu tarz saldırılar asla kabul edilemez. Bizim kültürümüzde olmayan şeyler bunlar. Bunun arkasında bir kötü niyet arıyoruz. Olayın yakın takipçisi olacağız. Siz bizim büyüğümüzsünüz bir kere. Bu saldırılar üzerinden siyaset falan yapılmaz. Bizim verdiğimiz mücadele böyle olaylar yaşanmasın diye. Bu bizim çok üzüldüğümüz bir hadise bunu bilin. Kamu düzeni esastır bizim için, bunun için üzerimizde de bir sorumluluk var. Cumhurbaşkanımız da İçişleri Bakanımız da Adalet Bakanımız da olayın ilk başından itibaren gelişmeleri takip ettiler. Tekrar çok geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz size."

"BİZ ÖZGÜR YENİÇAĞ GAZETESİ OLARAK AYNI ANLAYIŞLA YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Saldırı sonrası korkmadığını, asıl korkakların saldırganlar olduğunu söyleyen Uğuroğlu ise, "Onlar bizden korkacak neden; bizim kalemimiz, kameramız, mikrofonumuz var. Bizim en büyük silahımız özgür gazeteciliğimiz ve özgür Yeniçağ Gazetesi" dedi.

Uğuroğlu'nun açıklamalarının tamamı şöyle;
"Türkiye'de basın hürriyeti olmazsa, demokrasi olmaz. Hukuk olmazsa saldırganlar olur, saldırganlar olunca basını sindirmeye çalışırlar. Özgür basın demokrasinin en büyük güvencesi. Biz bu güvenceye layık olmak için 50 yıldır yaptığım gibi mesleğime devam edeceğim. Onlar bizden korkuyorlar, korktular kaçtılar. Allah'ın verdiği canı Allah alır. Onlara hakkımı helal etmiyorum. Onların arkasında olan, siyaseten bu saldırılara göz yuman, özellikle bu saldırıları tezgahlayan, haddini bilmezler bunlara devam edecek. Bu olay ne ilkti ne de son olacak. Onlar bizden korkacak neden; bizim kalemimiz, kameramız, mikrofonumuz var. Bizim en büyük silahımız özgür gazeteciliğimiz ve özgür Yeniçağ Gazetesi. Biz kimseden çekinmeden korkmadan aynı tempoda, aynı anlayışla kimseye hakaret, küfür etmeden, kimseye kin ve nefret duymadan gerek iktidar, gerek muhalefet herkesin siyasi hatalarını yüzlerine vuracağız, yazmaya devam edeceğiz. "