Cumhuriyet 'Bahoz Erdal' haberini böyle duyurdu!

Cumhuriyet  'Bahoz Erdal' haberini böyle duyurdu!
Son dönemde PKK'ya yakın haberleriyle bilinen Cumhuriyet Gazetesi, Bahoz Erdal'ın öldürülme haberini "Ölmedi, görevinin başında" şeklinde vererek yeni bir skandala imza attı.

PKK'nın yönetici kadrolarından Bahoz Erdal'ın Suriye'de Tel Hamis Tugayları tarafından öldürüldüğü haberi gündeme bomba gibi düştü. Can Dündar'ın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Cumhuriyet Gazetesi, Bahoz Erdal'ın öldürüldüğü haberini okuyucularına ilginç bir şekilde duyurdu.

'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in ölmediği iddiasının propagandaya yönelik bir haberle ilk olarak Cumhuriyet Gazetesi'nden duyrulması dikkat çekti. Cumhuriyet'in haberine sosyal medyadan, "Görev dediği de insan öldürmek, canlı bomba emri vermek, yakmak, yıkmak" şeklinde tepkiler geldi. 

Cumhuriyet Gazetesi, daha önce de PKK'lı teröristler ve  örgütün yönetici kadrosundan Şemdin Sakık için "Yere sigara izmariti dahi atmıyorlar" ve "Dile kolay; üst üste iki gece aynı yerde yatmadan, bazen ağaç kovuklarında bazen mağaralarda saklanıp sadece otlarla beslenerek, en yakınlarının ölümünü izleyerek, her an tetikte bekleyip yeri geldiğinde acımasızca öldürerek geçen 18 yıl…" şeklinde propaganda yaparak terör örgütünü meşru ve masum göstermeye çalışmıştı.