Cumhuriyet Bayramı en güzel sözleri ve şiirleri- 2018

Cumhuriyet Bayramı en güzel sözleri ve şiirleri- 2018
Cumhuriyetimizin ilan edildiği bu kutsal günde çevrenizdekilere ve sevdiklerinize en güzel kısa Atatürk sözleri ve şiirleri paylaşabilmeniz için size en anlamlı mesajları derledik. Ayrıntılarıyla...

Cumhuriyet Bayramı en güzel sözleri ve şiirleri- 2018

Cumhuriyet Bayramı en güzel sözleri, şiirleri ve resimli mesajlar a haberimizde yer verdik. Her yıl 29 Ekim'de ülkemizde büyük bir coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına törenler düzenlenir. Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir milli bayramdır. Yenicag.com.tr olarak biz de tüm okuyucularımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutlarız. 

Cumhuriyet Bayramı'nda sevdiklerinize ve çevrenizdekilerle paylaşmanız için en güzel sözleri ve şiirleri haberimizde derledik. Yapmanız gereken tek şey telefonunuzdan kopyalayıp sms olarak göndermek.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI EN GÜZEL SÖZLER

Bugünkü hükümetimiz, devlet teskilatimiz dogrudan dogruya milletin kendi kendine, kendiliginden yaptigi bir devlet ve hükümet teskilatidir ki onun adi Cumhuriyettir. Artik hükümet ile millet arasinda geçmisteki ayrilik kalmamistir. Hükümet, millet ve millet, hükümettir. 

Cumhuriyet, yüksek ahlâkî deger ve niteliklere dayanan bir idaredir. Cumhuriyet fazilettir.

"Türk ulusu büyüktür. Özgürlüğü ve barışı sever. Canı pahasına da olsa, Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacak güçtedir. Ve yaşatacaktır…Cumhuriyet, etnik kökeni ne olursa olsun tüm yurttaşlarını Türk Ulusu çatı kimliğinde birleştirmiştir."

01.gif

Cumhuriyetimizin 92. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı dileğiyle. "Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun"

02-003.jpg

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm hemşerilerimizin ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.

03-002.jpg

Bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür. Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun…

ATATÜRK'ÜN RENKLİ FOTOĞRAFLARI

CUMHURİYET BAYRAMI ŞİİRLERİ

Gönül verdik,
Sana erdik.
Ey hürriyet, Cumhuriyet.
Herkes sever,
Seni över.
Ey hürriyet, Cumhuriyet.
Canımızdasın, Kanımızdasın.
Ey hürriyet, Cumhuriyet.
***
Bayrağımız çekilmiştir göğe,
Bir daha inmeyecektir yere,
Biz verirsek el ele,
Muhtaç olmayız namerde.

Atatürk'ün armağanı bu vatan,
İzinden yürürüz hep Ata'm.
Düşmandı yurdumuzdan kaçan,
Cumhuriyetle şenlendi vatan.

Ata'mın aziz kılıcı,
Kesti bitirdi savaşı,
Getirdi büyük barışı,
Cumhuriyettir tek kurtarıcı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resimli mesajları haberimizin detaylarında yer almaktadır.