Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Küçükkaya'dan açıklama

Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Küçükkaya'dan açıklama
Cumhuriyet gazetesindeki değişimin ardından bugün bir açıklama yazısı yayınlayan yeni Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, “Okurlarımızla birlikte geleceğe Atatürk’ün laik Cumhuriyetinde yürümek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesi yönetiminin değişmesiyle birlikte Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna Aykut Küçükkaya oturdu.

Aykut Küçükkaya bugünkü “7 Mayıs 1924 Ruhu” başlıklı yazısında, “Cumhuriyet’in yetiştirdiği, uzun yıllardır birlikte çalıştığım arkadaşlarımla 7 Mayıs 1924’teki heyecanı yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Küçükkaya yazısını şöyle sonlandırdı: “Okurlarımızla birlikte geleceğe Atatürk’ün laik Cumhuriyetinde yürümek istiyoruz. Biliyoruz ki Yunus Nadi, Doğan Nadi, Nadir Nadi, Berin Nadi, İlhan Selçuk, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Onat Kutlar, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Cavit Orhan Tütengil, Ord. Prof. Hıfzı Veldet Velidedeoğlu, Oktay Akbal, Melih Cevdet Anday ve nicesi bizleri izleyecek!.. O vakit fazla söze gerek yok: Sen Çok Yaşa Cumhuriyet!..”

“HİÇBİR ÇALIŞANIN İŞ AKDİNE SON VERMEMİŞTİR”

Cumhuriyet gazetesinde işten çıkarmaların yaşandığı iddialarına yanıt veren Aykut Küçükkaya yazısının “Zorunlu açıklama ve teşekkür” ara başlıklı bölümünde şunları kaleme aldı:

“Emekçi hakları ve düşünce özgürlüğünden yana ilkelerinden ödün vermeyecek olan gazetemiz yönetimi çalışanlarıyla bir bütündür. Yeni gazete yönetimi, göreve başladığı birkaç günlük süreç içinde kimi çevrelerce yazılanın aksine hiçbir çalışanın iş akdine son vermemiştir.

Genel yayın ilkelerimiz çerçevesinde düşüncelerini özgürce açıklayan yazarlarıyla birlikte çalışmaktan onur duyacağını da duyurmuştur. Gazetemizde yazmakta olan kimi yazarlarımız kendi istekleriyle Cumhuriyet’ten ayrılmayı yeğlemişler ve sayfalarımızda yer verdiğimiz yazılarıyla okura veda etmişlerdir. Cumhuriyet ailesi olarak bugüne kadar verdikleri emekler için kendilerine teşekkür ederiz.”

“YENİ GÖREVLERİNDE BAŞARILI OLACAĞINA İNANCIM TAMDIR”

Aykut Küçükkaya Cumhuriyet gazetesinde yeni görevlendirmeleri ise şöyle duyurdu:

“Genel Yayın Yönetmenliği’ne atanmamın ardından yollarını bizimle ayıran arkadaşlarımızın yerine uzun yıllardır Cumhuriyet ailesine emek veren isimlerle okurumuzun karşısına çıkıyoruz.

1995’ten bu yana gazetemiz çatısı altında görev yapan Sertaç Eş Ankara temsilciliğini, 20 yıldan bu yana yazıişlerinde editör olarak görev yapan Serkan Ozan ile 18 yıldan bu yana Cumhuriyet’te çalışan ve 3 yıldan bu yana ekonomi servisimizi yöneten Olcay Büyüktaş Akça yazıişleri müdürlüklerini, 11 yıldan bu yana haber merkezinde editörlük yapan Ozan Alper Yurtoğlu sorumlu müdürlük görevini, 14 yıldan bu yana Haber Merkezi’nde editör olarak çalışan Murat Hantaş ise haber merkezi şefliğini üstlenmişlerdir. Yıllardır Cumhuriyet’e emek veren arkadaşlarımın yeni görevlerinde başarılı olacağına inancım tamdır.”

İlgili Haberler