Cumhuriyet muhabiri Seyhan Avşar korona virüse yakalandığını açıkladı

Cumhuriyet muhabiri Seyhan Avşar korona virüse yakalandığını açıkladı
Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Seyhan Avşar korona virüs testisinin pozitif çıktığını açıkladı.

Cumhuriyet muhabiri koronaya yakalandı

Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Seyhan Avşar korona virüs testisinin pozitif çıktığını açıkladı.

Seyhan Avşar'ın sağlık durumunu ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"Maalesef benim test sonucum pozitif çıktı. Paylaşımım üzerine Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından arandım. Testlerin daha erken sonuçlanması ve 184 hattındaki sorunu gidermek için çalışmaların yapıldığı belirtildi. İlaçlarımda bugün tarafıma teslim edildi."

seyhan.jpg

EŞİ DE KORONAYA YAKALANMIŞTI

Seyhan Avşar eşinin testinin pozitif çıkmasının ardından Sağlık Bakanlığı'nın kurduğu SABİM 184'i defalarca aradığını belirterek sosyal medya hesabından şu sözlerle tepki göstermişti:

"Herkese merhaba, Aradığım telefonlar bir türlü cevap vermeyince yaşadığımız süreci burdan paylaşma ihtiyacı duydum. İki gün önce yoğun sırt ağrısı yaşayan eşime çekilen tomografi sonucunda kovid teşhisi kondu.

İlaç tedavisine başlandı. Eşimin sonuçlarının ardından benden de sürüntü testi alındı. Açıkçası bende sadece grip belirtileri vardı. Ama yakın temasta olduğumuz için yapılması gerekiyormuş. Sonucum henüz çıkmadı. Test sonucunu almak için 24-72 saat arasında beklemek gerekiyormuş. Bu süre oldukça fazla bir süre. Olası bir durumda benimle temas etmiş kişilerin temas ettikleri insan sayısı giderek artıyor. Sadece benim için değil kovid testi yaptıran tüm yurttaşlar için geçerli bu durum.

Bir diğer konuya gelirsem eşime tanı konduktan sonra gerek aile hekimi gerek il sağlık tarafından aranmayı bekledik Lakin ne arayan ne soran oldu. Bu süreçte ilk sağlık müdürlüğünden bir yetkiliye ulaştım. Eşinizin tanısı tomografi ile konulduğu için sisteme girmemişler. Yarın sizi ararız denildi. Bir daha dönüş yapmadı.

Esas merak ettiğim konu şu Türkiye’de şu an tanısı tomografi ile konulan Kovid hastaları sisteme işlenmiyor mu? Sürüntü testlerinin negatif çıkma ihtimali zaten çok yüksek, bakanlığın verileri sadece sürüntü testini mi veri olarak alıyor. Filyasyon çalışması yapılması için neler baz alınıyor? Ayrıca bakanlığın kurduğu SABİM 184’ü 2 gündür defalarca kez aramama rağmen telefonlar açılmıyor.

Bu hatta cevap verilmeyecekse neden bu hat var. Koronavirüsle böyle mi mücadele ediliyor. Başımıza gelmeden de sistemin ne denli kör, topal olduğunu biliyorduk ama pes doğrusu. @saglikbakanligi @drfahrettinkoca"

seyhan2.jpg

seyhan3.jpg