"Cumhuriyet tarihimizin en aciz iktidarıyla karşı karşıyayız"

"Cumhuriyet tarihimizin en aciz iktidarıyla karşı karşıyayız"
ABD ile varılan anlaşmayı eleştiren CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Maalesef, 96 yıllık cumhuriyet tarihimizin en beceriksiz, en aciz iktidarıyla karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Adana’da CHP’nin il danışma kurulu toplantısına katıldı. ABD ile varılan anlaşmaya tepki gösteren Öztrak, "Daha bunun operasyonu durdurma mı ateşkes mi olduğu konusunda bile aralarında mutabakat yok ama zafer naraları atan çok" ifadelerini kullandı.

"Maalesef, 96 yıllık cumhuriyet tarihimizin en beceriksiz, en aciz iktidarıyla karşı karşıyayız" diyen Öztrak, şöyle konuştu:

"YARDIMCIYA BAŞKAN PROTOKOLÜ"

"Dün ABD Başkan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Saray’da Erdoğan tarafından kabul edildi. Oysa aynı Erdoğan daha bir gün önce “Trump’tan başkasıyla görüşmem” demişti. Bir gün sonra ABD Başkan Yardımcısıyla görüşmekle kalmadı. Adamı sarayında yanına oturttu, kameralara poz verdi. Yardımcıya, başkan protokolü uyguladı."

"ABD “ATEŞKES”, BİZİMKİLER “OPERASYON DURDURMA” DİYOR"

"O görüşmenin hemen ardından Trump, zafer naraları atarak bir “ateşkes anlaşması” imzalandığını duyurdu. ABD ateşkesi kim adına imzaladı? Türkiye’nin terör örgütünün uzantısı dediği PYD adına imzaladı. ABD ateşkes anlaşmasını kiminle imzaladı? Daha önce “ateşkes ilan etmeyiz” diyen Erdoğan ile imzaladı. Hani ateşkes ancak iki meşru taraf arasında yapılırdı? ABD “ateşkes” diyor, Bizimkiler “operasyon durdurma” diyor. Daha bunun operasyonu durdurma mı ateşkes mi olduğu konusunda bile aralarında mutabakat yok ama zafer naraları atan çok."

"PYD’YE MEŞRULUK KAZANDIRMA ÇABALARINA SARAY SEYİRCİ KALDI"

"Bir sonuç var ki değişmez. Sahada savaş vekaletini PYD’ye veren ABD, Türkiye’yle müzakere masasına da PYD’ye vekaleten oturmuştur. Bu anlaşma PYD adına imzalanmış, Türkiye Cumhurbaşkanı da bunu kabul etmiştir. PYD’ye uluslararası meşruiyet kazandırma çabalarına Saray seyirci kalmıştır."

"CUMHURİYET TARİHİMİZİN EN BECERİKSİZ, EN ACİZ İKTİDARI"

"ABD başkanı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne her gün ağır hakaretlerde bulunuyor. Ekonomimizi çökertmekle tehdit ediyor. İktidardan çıt çıkmıyor. Dün sarayın Dışişleri Bakanı, Trump’ın yazdığı müsveddeyi “ABD’lilerin insafına” havale etti. Erdoğan’ın Dışişleri Bakanı, Trump’ın hakaretlerinin muhatabının Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti olduğunun farkında bile değil. Maalesef, 96 yıllık cumhuriyet tarihimizin en beceriksiz, en aciz iktidarıyla karşı karşıyayız. Trump’ın hakaretlerini evvela, “nükte, şaka” diyerek tevil etmeye çalıştılar, Baktılar zırva tevil götürmüyor, şimdi de işi ABD vatandaşlarına havale ettiler."

"HALKBANKASI SORUŞTURMASINDA HEDEF ARTIK ERDOĞAN VE DAMADI"

"Bu arada, ABD Başkanı ise sosyal medyadan zırvaya devam ediyor. “Sert aşk” yaşanmasa bu anlaşma imzalanamazmış! Sert aşktan kast ettiği her halde Halkbank soruşturması… Ne damat ne de TCMB Başkanı ABD’de bu yıl Ekim ayında yapılan Dünya Bankası-Uluslararası Para Fonu toplantılarına katılabildi. Halkbank soruşturmasında hedef artık AK Parti Genel Başkanı ve onun damadıdır."

"GERÇEK GÜNDEM BOŞ TENCERE"

"Suriye meselesi bize bir şeyi unutturmamalıdır. Bu ülkenin gerçek gündemi boş tenceredir. Yoksulluktur. Ülkemizin umudu dediğimiz ama iş verilmeyen gençlerimizdir. Milletin evlatları işsiz. İş arayan her 100 gençten 27 tanesi işsiz. Daha önce işi olan 748 bin yurttaşımız, son bir yılda, işini kaybetti. Gerçek işsiz sayısı 8 milyonu aştı. İş olmayınca, aş olmuyor, milletin yüzü gülmüyor."

"GENCE İŞ BULMAYACAKSAN NE İŞE YARARSIN"

"Saraydakiler çıktıkları kibir kulelerinden, vatandaşın halini görmüyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı çıktı: “Efendim işsizlik var, olabilir. Her üniversite mezununun iş sahibi olması diye bir şey yok” dedi. Bu ne demektir? Şimdi bunu duyan yeni mezun bir gencin halini ve ailesinin hislerini bir düşünün. Milletin yetkiyi verdiği siyasetçi “Milletin çoluğuna çocuğuna iş bulmak benim görevim değil” diyorsa, sen ne işe yarayacaksın? Anayasa iş bulacaksın diyor, sen benim işim değil diyorsun."