AKP'den ayrılmak isteyenlere büyük tehdit

AKP'den ayrılmak isteyenlere büyük tehdit
Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, AKP’den ayrılmak isteyenlerin “Dosyalar ile durdurulmak isteneceğine" dair bir yazı kaleme aldı.

Barış Pehlivan açıkladı 

Barış Pehlivan, bugün “Türkiye’yi neler bekliyor?” başlıklı bir köşe yazısında son günlerde Türkiye’de yaşanan gelişmeleri farklı isimlere sordu.

Yazısında aldığı yanıtları aktaran Pehlivan’ın şu satırları dikkati çekti:

"Dokuz yıl boyunca AKP’nin kurmay kadrosunda görev alan bir isimle konuşuyordum. Erdoğan’ı çok yakından tanıyan o siyasetçi şöyle bitiriyordu sözlerini: “Dış politikadaki hamlelerini kendi kitlesine ‘Dünyaya nizamat veren ülkeyiz, düşmanlık olmaz’ diye sunacaklar. İçeride ise güvenlikçi baskı politikalarını artıracaklar. Bana kalırsa bazı muhalif parti yöneticilerine ‘FETÖ’ ve ‘ajanlık’ suçlamalarıyla operasyon yapmayı da düşünebilirler. Kendi kadrolarında olup ayrılmayı isteyenleri ise haklarındaki dosyalarla durdurmaya çalışacaklar. Bu fişleme yoluyla korkutarak içerideki çatlakların büyümesini engellemeyi planlıyorlar. Ve tüm bunlar yaşanırken, yani demokrasi ile hukuk rafa kaldırılırken çağdaş dünya ile de bağların zayıflamasını arzuluyorlar. Böylece AİHM gibi denetim mekanizmalarını devre dışı bırakacaklar."

İlgili Haberler