Cumhuriyetimizin kadın lideri oldu

Mutfaktan çıkıp da "Ben güne gideyim" demedi ki. Bakın Meral Akşener'in siyasetteki adımlarını size anlatayım.

1990'da aktif siyasete başladı.

1994 yerel seçimlerinde Doğru Yol Partisi'nin (DYP) Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanlığına adaylığını koydu ancak kaybetti.

1995'de DYP kadın kolları başkanı oldu ayni yıl milletvekili seçildi.

1996'da Refah Partisi (RP) ile DYP'nin Necmettin Erbakan'ın başbakanlığında kurduğu koalisyon hükümetinde, içişleri bakanlığına atandı.

Akşener, Türkiye'nin ilk ve bugüne kadarki tek kadın içişleri bakanı olma unvanını da elinde bulunduruyor.

28 Şubat döneminde askerin siyasete müdahalesine karşı çıktı ve Genelkurmay'ın düzenlediği "irtica brifinglerine" yapılan davete katılacak olan valileri açığa alacağını söyledi.

Üst düzey askerlerden birinin kendisine "Gelirsek, o kadını yağlı kazığa oturturuz" şeklinde bir tehdit mesajı yolladığını açıkladı.

1999 seçimlerinde bir kez daha milletvekili oldu.

2001'de MHP'ye geçti.

2004'te İstanbul büyükşehir belediye başkanlığına aday oldu ancak kaybetti ve daha sonra da

2007 ve 2011 yıllarında milletvekili seçildi. İki dönem TBMM Başkanvekilliği görevini yürüttü.

7 Haziran 2015'te yine MHP'den aday gösterildi ancak 1 Kasım 2015 seçimlerinde liste dışı kaldı.

Kasım seçimlerinde MHP'nin oy oranının düşmesi üzerine kurultay talebinde bulundu.

Koltuğunu kaybedeceğini anlayan Devlet Bahçeli ve MHP üst yönetiminin büyük tepkisi ile karşılaştı, hakaretlere uğradı, küfürler ve tehditler yağdı.

Yılmadı, korkmadı en önde bütün gücü ile mücadele etti.

MHP delegelerinin dörtte üçünün imzasıyla ve Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın desteği ile "tüzük kurultayı" toplamayı başardı. Tüzük değiştirildi.

Uzun süren yargı sürecinin ardından mahkeme olağanüstü kurultay için tarih belirledi ancak MHP bu kararı tanımadığını ilan etti.

Eylül 2016'da MHP'den ihraç edildi, dava açtı ve Aralık 2016'da mahkeme tarafından onanan ihraç kararı kesinleşmiş oldu.

Nisan ayındaki anayasa değişikliği referandumu sırasında 'Hayır' için kampanya yürüttü. Eline Türk Bayrağı ile kına yaktı ve "Hayır" kampanyasının sembolü oldu.

Ve yeni bir siyasi parti kurmak için çıktığı yolda 25 Ekim 2017 saat 12.30 itibarı ile İYİ Parti'yi resmen kurdu, aynı gün 200 kurucunun önerisi ve oy birliği ile genel başkan seçildi.

1990 - 2017 tam 37 yıldır Türk siyasetinin içinde ve en önemli makamları başarı ile geride bırakan Meral Akşener'den söz ediyorum.

Tüm engellemelere, hayâsızca iftiralara, küfürlere, siyaseten toplantı yapacağı yerlere engelleme dahi konulmasına rağmen İYİ Parti'yi kurdu.

Merakla izledim o kürsüdeki performansını.

Akıcı konuşmasında Allah vurgusunu ne kadar sahici yaptığını, çocuklar ve gençler için hedeflerini ana yüreği ile açıklamasını, AKP'yi eleştirirken hakaret içermeyen üslup seçtiğini, Mustafa Kemal Atatürk derken nasıl heyecan taşıdığını ve İYİ Parti'nin hedeflerini açıklarken liderlik vasıfları taşıdığını izlerken şunu tespit ettim:

Meral Akşener, Cumhuriyetimizin kadın lideri oldu

Yazarın Diğer Yazıları