Cüneyt Çakır ile Bahattin Şimşek hem Galatasaray'ı hem Altay'ı yedi. Türk futbolu can çekişiyor

Cüneyt Çakır ile Bahattin Şimşek hem Galatasaray'ı hem Altay'ı yedi. Türk futbolu can çekişiyor
Süper Lig'in 15.haftasında oynanan ve 2-2 eşitlikle sonuçlanan Galatasaray - Altay maçına hakem Cüneyt Çakır ve VAR hakemi Bahattin Şimşek'in kararları damga vurdu. Galatasaray'ın attığı ilk gol ile Altay'ın son dakikalarda kazandığı penaltı çok tartışıldı.

Süper Lig''in 15. haftasında Galatasaray ile Altay karşı karşıya geldi. Mücadele karşılıklı atılan ikişer golle 2-2 sona erdi. Maçın hakemi Cüneyt Çakır ile VAR hakemi Bahattin Şimşek verdikleri kararlarla büyük tepki çekti.

Hem Galatasaray''ın hem de Altay''ın tepkisini çeken kararlar hakkında eski hakemler dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Yayıncı kuruluş beIN SPORTS''ta eski hakemler Lale Orta, Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban, mücadeledeki tartışmalı pozisyonları ''Trio'' isimli programda değerlendirdi.

GALATASARAY''IN İLK GOLÜNDE FAUL VAR MI?

Maçın tartışmalı pozisyonlarında ilki Galatasaray''ın Halil Dervişoğlu ile 1-1''i bulduğu gol oldu. Feghouli''nin sağdan kale sahasına indirdiği topa hareketlenen Halil, meşin yuvarlağı ağlara göndermiş ancak topa hareketlendiği sırada Murat Akça yerde kalmıştı. Altaylı futbolcular Cüneyt Çakır''a uzun süre itiraz etti, VAR ile 2 dakikayı aşan bir süre iletişim halinde kalan Çakır, orta noktayı gösterdi.

Trio programında pozisyonla ilgili yapılan yorumlar şu şekilde:

Lale Orta: "Halil faul yapıyor. Gol kararı yanlış."

Deniz Çoban: "Halil Dervişoğlu''nun Altay''lı oyuncunun sağ ayağına müdahalesi var. Çok net bir faul. Gol kararı yanlış. VAR''ın çaresiz kaldığı anlardan bir tanesi. Hakeme gösterecek bir delil bulamadığı için VAR buna karışmaz."

Bülent Yıldırım: "Gol kararı yanlış."

(Görüntü beIN Sports''tan alınmıştır)

“PENALTI DEĞİL”

Mücadelenin en çok tartışılan kararı ise, Altay''ın 83. dakikada kazandığı penaltı pozisyonu oldu. 83. dakikada kullanılan köşe vuruşunda İbrahim Öztürk''ün kafa vuruşunda top Berkan''a çarptı, Altaylı oyuncular penaltı itirazı yaptı. Pozisyona yakın olan Cüneyt Çakır, kollarıyla ''penaltı yok'' şeklinde işaret yaptı. Daha sonra VAR ile iletişime geçen Çakır, bir süre konuştuktan sonra ekrana gitti ve pozisyonu izledi. Uzun süre ekranın başında kalan Çakır penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Bamba, maçın skorunu belirledi. 2-2

Maça damga vuran penaltı pozisyonunu değerlendiren yorumcular, Cüneyt Çakır''ın oyunu devam ettirme kararının doğru olduğu belirtilirken VAR hakemi Bahattin Şimşek tarafından çağrılması skandal olarak değerlendirildi. Her 3 eski hakem de pozisyonun penaltı olmadığı yönünde görüş bildirdi.

Trio programında pozisyonla ilgili yapılan yorumlar şu şekilde:

Deniz Çoban: "Cüneyt Çakır görüyor, 3 metreden bakıyor, yok diyor. Pozisyonu izah ediyor. VAR''ın müdahalesi yanlış. Ne buldu da çağırdı? Penaltı olmaması daha doğru bir karar olurdu. Yanlış karar."

Lale Orta: "Oyuncunun göğsünden sekerek geliyor koluna. VAR müdahale etmemeliydi."

Bülent Yıldırım: "Yanlış karar. VAR müdahale etmemeliydi"

(Görüntü beIN Sports''tan alınmıştır)

AHMET ÇAKAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

Eski hakem Ahmet Çakar da Altay''ın kazandığı penaltı pozisyonu için sosyal medya hesabından bir yorumda bulundu. Maçın hakemi Cüneyt Çakır''a yüklenen Çakar, "Türk hakemliği can çekişiyor. Sen de böylesi penaltıyı verirsen diğerleri ne yapmaz Cüneyt. Vücuttan seken , yarım metre mesafeden nasıl penaltı. Yazıklar olsun size" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler