Çürümeye terk edilmişti: Bakan'dan LÖSANTE açıklaması

Çürümeye terk edilmişti: Bakan'dan LÖSANTE açıklaması
Antalya'da açılan ve 400 yataktan yalnızca 75'ine ruhsat verilen LÖSANTE hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

Lösemili Çocuklar Vakfı’nın (LÖSEV) kurduğu 400 yataklı hastane LÖSANTE'de sadece 75 yatağa ruhsat verilmesi tartışmalara neden olmuştu.

Sağlık Bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2020 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, LÖSEV’in kurduğu hastane LÖSANTE'ye ilişkin ilk kez konuştu.

LÖSANTE’nin özel bir hastane olduğunu ifade eden Bakan Fahrettin Koca, ön izinde 50 ila 100 talep talep edildiğini, kendilerinin de 75 yatak izni verdiklerini söyledi. Kendi döneminde hastanedeki yatakların sadece 60’ının lösemili hastalar için ayrıldığını iddia eden Bakan Koca, “60’ın 25’i kullanılıyor ve toplanda 75 yatak ruhsatlandırılmış” dedi.

Bakan Koca, yetkilileri LÖSANTE’yi denetlemek ve fark ücreti alınıp alınmadığını öğrenmek için hastaneye gönderdiğini belirterek, hastalardan 280 TL ile 400 TL arası fark alındığını ileri sürdü. Bakan Koca, hastalardan fark almamak şartı ile 400 yatağın basamak basamak açılabileceğini de söyledi.

İlgili Haberler