'Dağ 2' filminin bir de şehidi var

'Dağ 2' filminin bir de şehidi var
Alper Çağlar'ın yazıp yönettiği Dağ 2 vizyona girdi. Filmde rol alan gerçek askerlerden Yunus Emre Uçar, filmin çekimlerinin tamamlanmasından kısa bir süre sonra bir operasyonda şehit oldu.

Alper Çağlar'ın yazıp yönettiği Dağ 2 bu Cuma günü vizyona girdi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle çekilen film, Irak'a bir operasyonla görevlendirilen 7 kişilik 'Fırtına Getiren' isimli timin yolcuğunu anlatıyor. Dağ 2 aslında hem bir devam filmi hem de yepyeni bir hikaye. Oyuncu kadrosu ikinci filmde daha da geniş tutulmuş. Başrollerde Çağlar Ertuğrul, Ufuk Bayraktar, Murat Serezli, Ahu Türkpençe'yi görüyoruz. Gerçek mekanlar ve silahların kullanıldığı Dağ 2, gerçek bir kahramanlık öyküsü.

SORUMLULUĞUMUZ ON KAT ARTTI
Dağ 2'nin Eğirdir Dağ Komando Okulu'ndaki çekimlerinde askerler de figüran olarak rol almış. Hatta o askerlerden Yunus Emre Uçar, filmin çekimlerinin tamamlanmasından kısa bir süre sonra gittiği bir operasyonda şehit düşmüş. Çağlar, o gün yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Çekimlerden sonra şehit olduğu haberini gördüm. Sonra emin olmak için hemen Genel Kurmay'ı aradım. O gün berbat bir gündü benim için. O şehit olduktan sonra sorumluluğumuz on katına çıkmıştı. Verdiğimiz şehitlerin anısına düzgün bir iş yapmamız gerekiyordu."


TSK DESTEKLİ İLK SENARYO
Alper Çağlar, Dağ filmini 2012'de tamamlamıştı. İkinci film tam dört yıl sonra geldi ve Oğuz (Çağlar Ertuğrul) ve Bekir'in(Ufuk Bayraktar) altı yıl sonraki hallerini görüyoruz. Artık özel harekattalar ve ilk görevleri de Irak'ta haber yapan Türk gazeteci Ceyda'yı (Ahu Türkpençe) Türkiye sınırlarına getirmek. İkinci filmi uzun süredir yapmayı planladığını söyleyen Alper Çağlar, senaryoyu yazarken özel kuvvetlerden emekli olmuş rütbeli askerlerle mülakatlar yapmış, gerçek hikayeleri dinlemiş. Anlatılanlardan çok etkilendiğini dile getiren Çağlar'ın senaryosu Türk Silahlı Kuvvetleri'nin desteğini alan ilk senaryo olma özelliği taşıyor.