''Daha güvenli ve etkili'' dedi... Sosyetenin ünlü doktoru Osman Müftüoğlu hangi aşıyı yaptırdığını açıkladı

''Daha güvenli ve etkili'' dedi... Sosyetenin ünlü doktoru Osman Müftüoğlu hangi aşıyı yaptırdığını açıkladı
Hürriyet iç hastalıklar uzmanı olan başyazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu 3. doz aşısını yaptırdığını ve hiçbir yan etki yaşamadığını belirtti.

Hürriyet gazetesinin başyazarı ve iç hastalıklar uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, 3. doz aşısını İstinye Devlet Hastanesi’ne yaptırdığını, tercihinin Biontech olduğunu yazdı.

Müftüoğlu''nun "Hayır! Korona henüz mevsimsel gribe dönüşmedi" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

"BİONTECH TERCİH ETMEM SEBEPLERİM..."

"Pek çok sağlıkçı gibi ben de başlangıçta o zamanlar elde bulunan aşıdan, yani Sinovac’tan faydalanarak COVID-19’a karşı bağışıklık kazandım. Geçtiğimiz pazartesi günü de İstinye Devlet Hastanesi’ne gidip 3. doz aşımı TERCİHİMİ BIONTECH’TEN YANA KULLANARAK yaptırdım. BioNTech’i tercih etmemin sebeplerine gelince...

1- BioNTech ile ilgili saçma sapan şehir efsanelerine inanmadığımı kişisel olarak da göstermek istedim.

2- Şu anda yaygın ve hâkim varyant olan Delta varyantına karşı mRNA aşılarının daha güvenli ve etkili olacağını düşündüm. Bilimsel veriler de bu bilgiyi doğruluyor.

3- BioNTech aşısı olanların sık sık ortaya attıkları “YAN ETKİLER” meselesini de bizzat kendi üzerimde sınamak istedim. Emin olun bırakın ateşlenmeyi, kas eklem ağrılarından kıvranmayı, yorgun düşüp yorgan döşek yatmayı, aşı yerinde ağrı bile hissetmedim.

"BU AŞI BANA İYİ GELDİ"

NETİCE ŞUDUR: Pazartesi akşam üzeri 18.05’te İstinye Devlet Hastanesi bahçesinde tıkır tıkır işleyen mükemmel bir organizasyon eşliğinde BioNTech aşısı sol omuzuma kas içine hemşire kardeşim tarafından itina ile yapıldı. Ne aspirin ne de başka bir kan sulandırıcı ya da ağrı kesici alma ihtiyacı duymadım. Kaslarım ağrımadı, ateşim çıkmadı, yorgunluğum olmadı. O gece muhtemelen psikolojik nedenlerle -rahatlamanın etkisiyle- mükemmel bir uyku çektim. Ertesi sabah beni merakla arayıp durumumu soran eşim Mihriban Hanım’a da “BU AŞI BANA İYİ GELDİ” bile dedim(!) BioNTech aşısını geliştiren mükemmel insanlar Uğur Şahin ve Özlem Türeci Hocalara, aşıyı ülkemize de ithal edip bizi korumaya alan devletime, aşı hizmetini aksatmadan veren kahraman sağlık personelimize de hayır duaları göndermeyi de ihmal etmedim."

İlgili Haberler