Cem Küçük de dayanamadı. Hükümete "artık durdurun" diye isyan etti

Cem Küçük de dayanamadı. Hükümete "artık durdurun" diye isyan etti
Hükümete yakın Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, akaryakıt fiyatları nedeniyle hükumete tepki göstererek, "Benzin, motorin fiyatları bir yerde durmalı" yazdı.

İktidara yakın Cem Küçük, otobüs firmalarının akaryakıt fiyatlarından ötürü dönüş bileti kesmediklerini belirterek, "Şu an benzin 30 lira. Bu yazıyı okurken fiyatı 31 ya da 32 olabilir. Sürekli arttığı için hâliyle otobüs şirketleri sadece gidiş bileti veriyorlar.

Hem vatandaşlardan hem de otobüs firmalarından bu konuda hatırı sayılır şikâyet aldım. Benzin fiyatları bir yerde durmuyor. Gerçekten hem cep yakıyor hem de artık iş rahatsız edici boyutlara geldi" ifadelerini kullandı.

"UMARIM SORUN BİR AN ÖNCE GİDERİLİR"

Muhalefete " enerji maliyetlerini düşürmek için öneri sunun" diyen Cem Küçük, "Demokrat Parti’nin bir önerisi oldu. 2 ay süreyle EPDK’nın rafineri ve dağıtıcıların kâr marjlarına sınırlama getirilmesini önerdi.

Bu öneriler olur mu bilmiyorum ama benzin, motorin fiyatları bir yerde durmalı. Bakın otobüs firmaları dönüş bileti kesmiyorlar, fiyatları öngöremedikleri için. Umarım bu sorun bir an önce giderilir" yazdı.

Cem Küçük bir dönem Almanya''daki akaryakıt fiyatlarıyla Türkiye''deki fiyatlarla karşılaştırmıştı. Almanya''daki benzinve motorin fiyatlarının Türkiye''den pahalı olduğunu söyleyen Cem Küçük''e tepkiler gelmişti. Türkiye''deki asgari ücretle Almanya''da asgari ücret arasında karşılaştırma yapılarak alım güçündeki fark gözler önüne serilmişti. Çünkü Almanya''daki asgari ücret Türkiye''dekinden 7,5 katı.

İlgili Haberler