Daha önce Atatürk ve andımız çıkışıyla tepki çeken Haluk Bilginer’in parodi hesabı Azerbaycan’a destek çıktı

Daha önce Atatürk ve andımız çıkışıyla tepki çeken Haluk Bilginer’in parodi hesabı Azerbaycan’a destek çıktı
Daha önce andımız ve Atatürk milliyetçiliği çıkışları ile tepki toplayan Haluk Bilginer'in parodi hesabının Azerbaycan'a destek çıkması sosyal medyada gündem oldu.

Ünlü oyuncu Haluk Bilginer 2014 yılında bir dergiye yaptığı açıklamada 'Andımız ve Atatürk milliyetçiliği' hakkındaki çıkışları tartışmalara neden olmuştu.

Bilginer röportajında 'Varlığım Türk varlığına armağan olsun” diye bağırmayı öğrettiler okulda. Bir gün bile düşünmedik bu söz ne anlama geliyor diye. Benim varlığım neden Türk varlığına armağan oluyor? Anlamıyorum. Allah aşkına Atatürk Milliyetçiliği’ni tarif edebilecek bir insanoğlu var mı bu dünyada? Atatürk Milliyetçiliği nedir? Kimse bilmez. Ama Atatürk Milliyetçiliği için insanlar ölüyor bu ülkede, Atatürk Milliyetçiliği için darbeler yapıldı geçmişte. Ben hiçbir şey bilmiyorum mesela bu konuda ve birinin beni aydınlatmasını bekliyorum. Anlamı olmayan, ezberlenmiş, hiçbir derinliği olmayan, kimsenin ne anlama geldiğini anlatamayacağı cümlelerle gidiyoruz" ifadeleri kullanmıştı

PARODİ HESABI AZERBAYCAN'A DESTEK ÇIKTI

Daha önce kullandığı bu ifadeler tepki çeken Haluk Bilginer'in parodi hesabı ise sosyal medyada gündem oldu. Bilginer adına açılmış sahte hesapta "Yanındayız #Azerbaycan!" yazıldığı görülüyor.

bilginer.jpg