Danıştay'ın 150. kuruluş yıl dönümü

Danıştay'ın 150. kuruluş yıl dönümü
Danıştayın 150. kuruluş yıl dönümü ve "Danıştay ve İdari Yargı Günü" dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Danıştay'ın 150. kuruluş yıl dönümü ve "Danıştay ve İdari Yargı Günü" sebebiyle tören düzenlendi. 

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Başbakan Yıldırım ile CHP lideri Kılıçdaroğlu, tören öncesi tokalaştı.

Bir konuşma yapan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör şunları söyledi:

"Toplumun birlik ve beraberliğini, huzur ve sükununu, barış ve güvenini sağlayan en önemli etken her şeyin sonunda adil bir mahkemenin bulunduğuna olan inançtır.

İdarenin etkin yargısal denetimi için kamu hizmetlerinin işleyişi konusunda uzmanlaşmış, idareyi her yönüyle algılayabilen toplumu ve ihtiyaçlarını doğru gözlemleyip değerlendirebilen, hukukun evrensel ilkelerini takip eden, alanında ehliyet ve liyakat sahibi yargıçlardan oluşan bir yargı düzeninin varlığı zorunludur.

Yargının bağımsızlığı devletin, tarafsızlığı ise hakimlerin görev ve sorumluluğu altındadır. Adaletin her türlü etkiden, yönetme ve  yönlendirmeden uzak bir şekilde kendi kurum ve kuralları çerçevesinde gerçekleşebilmesi için yargının bağımsız ve tarafsız olması zorunludur.

Çağdaş demokratik toplumlarda yargının etik değerlere bağlı olması, doğru işlemesi ve halkın yargıya güven duyması son derece önemlidir."