Danslı protestoya polis müdahalesi

Danslı protestoya polis müdahalesi
İstanbul, Kadıköy'de, Şilili kadınların dünyaya yayılan danslı protestosu 'Las Tesis' için toplanan kadınlara polis müdahale etti.

Kadıköy Rıhtım'da kadınlar, Şili'deki kadınların yaptığı ve tüm dünyaya yayılan danslı protestonun benzerini gerçekleştirmek için toplandı.

Kadınlar, "Suç bende değil her nerdeysem, ne giydiysem suç bende değil" sözleriyle danslı protesto gerçekleştirdi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Danslı protesto için toplanan kadınlara polis müdahale etti. 

Kadıköy'de, Şilili kadınların dünyaya yaydığı danslı protestosu 'Las Tesis' için toplanan kadınlar gösterilerini gerçekleştirdi. Rıhtım Meydanı'nda toplandıktan sonra dans gösterisini gerçekleştiren kadınlar, polis tarafından dağılmaları konusunda uyarıldı. Yaşanan arbedenin ardından polis 7 göstericiyi gözaltına aldı.

'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' nedeniyle yapılan  'Las Tesis' dans gösterisi, Şili'den sonra Fransa, İspanya ve Kolombiya'ya yayılmıştı.

VALİLİK: 7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği, bugün yaşanan olayların ardından 7 kişinin gözaltına alındığı duyurdu. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Şilili kadınların, şiddete karşı danslı gösteride kullandıkları ve slogan gibi seslendirilen sözlerin suç unsuru taşıdığını, Kadıköy'deki eyleme de uyarılardan sonra bu nedenle müdahale edildiğini ve 7 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.