Darbe girişimi sonrası "FETÖ Borsası"

Cezaevi arkadaşlarım Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nun kaleme aldığı "Metastaz 2: Cendere" kitabı Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıktı.

Kitapta bir bölüm dikkatimi çekti.

FETÖ'cü darbe girişiminden sonra hızla başlayan yargılamaların ardından bir kavram dünyamıza girdi; "FETÖ Borsası…"

Koyu AKP'li ve "Erdoğancı" gözüken isimlerin nasıl ilişkiler kurdukları apaçık belgelerle ortaya konmuş.

O isimlerden biri Genpa firmasının sahibi Zeynel Abidin Erdem…

Kitapta bu ismin Sabah, Yeni Şafak, Akit ve Takvim gibi iktidara yakın gazetelere verdiği ilanlara dikkat çekilmiş.

"Bizi asla bölemeyeceksiniz!" ifadelerinin yer aldığı ilanla tutulan ipin ucu, FETÖ'nün mali yapısını yöneten Muhammed Ercüment Solmaz'dan, FETÖ Borsası ağının adliye ayağında yargılanan isimlerine kadar ulaşmış.

Haliyle Barışlar da verilen ilanın ardından "Bir anda ortaya çıkan Erdoğan sevdasının, AKP sevgisinin sebebi neydi ki" diye sormuş.

Devamını Barışların kaleminden okuyalım:

Erdoğan ile Gülen kavga edince Erdem safını yine kazanandan yana seçmiş göründü. Tabii mızrak çuvala sığmadı. İlanın çıktığı günlerde patladı. Malum; Zeynel Abidin Erdem, Erdem Holding'in ve Genpa Telekomünikasyon'un Yönetim Kurulu Başkanı'ydı. Bu şirketler de birer aile şirketiydi. Genpa'nın İcra Kurulu Başkanlığı'nı yeğen Fatih Erdem yapıyordu…

Ve… 28 Ocak 2015 tarihinde savcılığa Erdem Holding hakkında gelen bir ihbarla başlayan soruşturma, yaklaşık dört yıl sonra bir davaya dönüştü. Neden dört yıl beklendi. Kim bu soruşturmada devreye girdi?

Zeynel Abidin Erdem ve oğlu da FETÖ'den soruşturuluyordu. Hatta bu süreçte Erdem Ailesi fertlerinin pasaportlarına tahdit kondu. Sonra ne olduysa bir el tarafından bu kısıtlama kaldırıldı. Zeynel Abidin Emre oğlunu yurt dışına gönderdi.

Bu süreçte Zeynel Abidin Erdem de savcının karşısına oturdu. Ancak hiçbir zaman anlattıkları savcılık dışına sızmadı. Üstelik, işadamı Erdem'e ByLock dahil birçok FETÖ suçlaması yapılıyordu.

Sonuçta, soruşturmayı sürdürme konusunda ısrar edenler sayesinde yeğen Fatih Erdem İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 17 Aralık 2018 tarihinde tutuklandı.

İddianame 24 saat içerisinde hazırlandı. İddianamede Erdem'in telefonunda "mfatiherdem" adıyla kullandığı ByLock vardı. Üstelik program "Zeynel Abidin Erdem adına kayıtlı ADSL hattı"ndan kullanılıyordu. Yani ilanı veren amca Erdem'in kayıtlı hattan…

19 Ekim 2018 tarihli MASAK raporunu okuyunca gördük. Zeynel Abidin Erdem'in patronu olduğu şirketler, Fetullah Gülen'in talimatının ardından Bank Asya'da milyonlarca dolarlık hesaplar açmıştı.

İddianamede Genpa'nın durumu:

"Şirket adına 31 Aralık 2013 tarihinde 500 Bin dolar,11 Kasım 2014 tarihinde 3 milyon 550 bin TL,22 Ocak 2014 tarihinde 1 Milyon 500 Bin Dolar, 28 Ocak 2014 tarihinde 5 Milyon TL, 23 Ocak 2014 tarihinde 1 milyon dolar katılım hesapları açıldığı görülmüştür."

FETÖ lideri Gülen 25 Aralık 2013'te "Bank Asya'ya para yatırın" talimatı verdikten sonra neler olduğu MASAK raporunda yazıyordu. Gülen istemiş Erdem Holding yapmıştı.

Fatih Erdem ByLock'unu kabul etti. Bir arkadaşının "kandırılarak yüklediğini" söyledi. Gülen'in talimatının ardından Bank Asya'ya yatan paraları da doğruladı. Erdem, etkin pişmanlıktan yararlandı.

Herkesten saklanan dava 5 Şubat 2019'da Hürriyet'te Damla Güler imzalı haberle ortaya çıktı. Toplam dört cümlelik haber gazetede yayımlandı ama internetten apar topar kaldırıldı.

Ertesi gün, yani 6 Şubat'ta sanki ByLock ya da Bank Asya hesapları domates kuyruğundaki vatandaşınmış gibi, "değerli halkımız Erdoğan'a desteğimizi esirgemeyelim" çağrısında bulunan ilanlar Zeynel Abidin Erdem'in fotoğrafı ve Türk bayrağı ile yayımlandı.

Bir zamanlar "büyük insan, değerli fikir adamı, muhterem Hocaefendi" dediği video dâhil, Zeynel Abidin Erdem'e ait geniş bir FETÖ arşivi internetten kaldırılmıştı.

Fatih Erdem, nihayetinde ByLock yüklemekle kalmamış, FETÖ'nün mali yapısını yöneten Muhammed Ercüment Solmaz dâhil birçok kişiyle de konuşmuştu.

Kiminle mi?

İddianameden aktaralım:

"Şüpheli Muhammed Erdem'in 178280 ID numarası ile 208114 ID numaralı Mehmet Rıza Erdem ismi ile kayıtlı (…) kişilerle yazışmalar yaptığı tespit edilmiştir."

Mehmet Rıza Erdem kimdi?

Gazetelere ilan veren, Cumhurbaşkanı'na aşkla bağlı Zeynel Abidin Erdem'in 1983 doğumlu oğlundan başkası değildi. Yani, Zeynel Abidin Erdem'in oğlu da kuzeni gibi ByLock indirmiş, hatta kullanmış, ama nasıl oluyorsa kendisine tanınan ayrıcalıkla pasaportunu kullanarak soluğu yurtdışında almıştı.

Peki, Muhammed Fatih Erdem ile ilgili bir günde bir buçuk sayfalık "yetersiz" iddianame yazan savcıyı merak ettiniz mi?

İsmet Bozkurt'tu.

FETÖ Borsası ağının adliye ayağında yargılanan isimlerden.

Bilmiyoruz ama öyle görünüyor ki; Erdoğan'ı gazetelere ilan verecek kadar seviyor imajı çizenler bazen mecbur olduğu için yapıyordu.

Son cümleye imzamı attığımı bildirerek yazıyı bitireyim.

Bu ülkede "Erdoğancı" gözükenlere şüpheyle bakmayı asla bırakmayın.

 

Yazarın Diğer Yazıları