Darbe girişiminden sonra açığa alınan memur sayısı

Darbe girişiminden sonra açığa alınan memur sayısı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu,, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 84 bin kamu personelin açığa alındığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalarda 84 bin kamu personelinin açığa alındığını, 8 bin civarında personelin de memuriyetten çıkartıldığını belirterek, "FETÖ ile bir yakınlığının, irtibatının değerlendirilmediği kişiler, görevlerine iade edilecekler." dedi.

ÇALIŞANLAR İNCELEMEYE ALINDI

Bakan Soylu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret etti. Soylu, burada yaptığı konuşmada, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra kamu çalışanlarının da incelemeye alındığını bildirdi.

84 BİN KAMU PERSONELİ AÇIĞA ALINDI

İnceleme ve soruşturmalar doğrultusunda açığa alınan kamu personeli ile ilgili bilgi veren Soylu, "Kamuda çalışan, çeşitli görevler yapan yaklaşık 84 bin kamu personeli açığa alındı bu soruşturmalar çerçevesinde. Kanun Hükmünde Kararname'nin ortaya koyduğu talimatlar, düzenlemeler doğrultusunda 8 bin civarında da memuriyetten çıkarma söz konusu. Buradaki usul açık." diye konuştu.

Soylu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca açığa alma işlemi yapıldığına işaret ederek, örgütle bağlantısı olduğu tespit edilen kamu personelinin devlet memuriyetinden de çıkarılacağını söyledi.

Bu konuda çok titiz bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Soylu, "Arkadaşlarımız hem titiz bir çalışma yapıyor, hem derinlemesine bir araştırma yapıyor, hem dinleyebildikleri kadar insanı dinliyor hem de kendini ifade etmek isteyen insanları da dinliyorlar." şeklinde konuştu.

İRTİBATI OLMAYAN KİŞİLER GÖREVLERİNE GERİ DÖNECEK

Bakan Soylu, araştırmalar sonucu FETÖ ile ilişkisi olmayan çalışanların görevlerine iade edileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"FETÖ ile bir yakınlığının, irtibatının değerlendirilmediği kişiler, görevlerine iade edilecekler. Şu anda iade ettiklerimiz var zaten. Kendi bakanlığımızda iade ettiklerimiz var. Her açığa alınan ve kendi üzerinde böyle bir değerlendirme yapılan kişilerin kamu ile ilişkisi kesilecek değildir. Biz, bu ülkeye, bu devlete ihanet edenlerin peşindeyiz, peşinde olmaya da devam edeceğiz. Adaletten ayrılmayacağız ama milletimize olan sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bu ülkenin özgürlüğüne kast etmeye çalışanlarla iş birliği yapanları, kamuda bunların bayraklarını sallayanları bizden kimse kamuda bırakmasını beklemesin. Bunlarla irtibatı olmayanların da ayrılması da bizim hem vicdan hem devlet sorumluluğumuz hem de millet sorumluluğumuz anlayışındadır. Burada çok netiz. Gece sabahlara kadar süren çalışmalarımız oluyor."

Bakan Soylu, konuşmasının ardından Sekmen ve beraberindekiler ile bir süre sohbet etti. Soylu, ziyaret öncesi de belediyenin şeref defterini imzaladı.