Darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti! Onlar hâlâ kaçak

Darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçti! Onlar hâlâ kaçak
Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde etkin rol oynayan ve yurt dışına kaçan darbeci sözde askerler, siviller, savcılar ve polislerin yakalama çalışmaları sürüyor. Aranan firarilerin başında 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yönetici olarak aktif rolü tespit edilen Adil Öksüz, başına 4 milyon lira ödül konulan eski kurmay yarbay Turgay Sökmen bulunuyor.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) mensup şahısların yakalanması için yurt içinde ve yurt dışında büyük çaba sarf ediliyor.

Yargı önüne çıkarılıp ceza alan sorumlu darbeciler gibi darbe girişimine katılan ancak girişimin başarısız olduğunu görüp yurt dışına kaçan kimi askeri görevliler hakkında da kırmızı bültenle arama, yakalama veya tutuklama kararı çıkarıldı.

EN ÖNEMLİ FİRARİ ÖKSÜZ 

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yönetici olarak aktif rolü tespit edilen ve o gece Akıncı Hava Üssü'nde yakalanan FETÖ'nün TSK imamı Adil Öksüz de firar edenler arasında bulunuyor. Öksüz, yakalanmasının ardından mahkemece serbest bırakılmış, sonrasında ise kaçmıştı.  

adil.jpg

İŞTE ARANAN FETÖ'CÜ ASKERLER

Ali Kalyoncu: Sözde yurtta sulh konseyi üyeleri ile ordudan atılan eski subaylar geliyor. Olay tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı Personel İşlem Daire Başkanı olan eski Tuğgeneral Ankara'da darbeci arkadaşlarıyla beraber sabah saatlerine kadar kanlı eylemlerini sürdürdü.

Serhat Pahsa: Genelkurmay Başkanlığındaki ihanet girişimini organize eden isimlerden eski astsubay

Tevfik Gök: Eski Milli Savunma Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Kurmay Albay ,  Dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak'ın alıkonulmasında yer aldı. 

İlhami Polat: Eski Kurmay Başkanı Albay olan Polat, Kara Harp Okulundaki darbe girişimini yönetti.

Mehmet Nail Yiğit: Dönemin 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanı olan eski Tuggeneral bazı siyasetçi ve üst düzey bürokratların isimlerinin yer aldığı bir liste hazırlayarak gözaltına alınmaları için talimat verdi.

Burkay Karatepe: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişiminde bulunan "suikast timi"nin tek firari ismi ise eski yüzbaşı

Güray Çerman: Darbecilerden gelen talimat üzerine İstanbul açıklarında gemiden top atışı yapılması emri veren eski TCG Oruçreis Savaş Gemisi Komutanı 

BAŞINA 4 MİLYON ÖDÜL KONULDU 

Turgay Sökmen: İhanet girişimini örgütün sivil imamlarıyla yöneten sözde yurtta sulh konseyinin en düşük rütbelisi eski kurmay yarbay de firari isimler arasında yer alıyor.

Yarbay rütbesinde olmasına rağmen darbeyi yöneten sözde yurtta sulh konseyinde yer alması nedeniyle "Karanlık yarbay" olarak da bilinen Sökmen'in başına 4 milyon lira ödül konuldu. 

turghay.jpg

VATAN HAİNİ GAZETECİLER 

FETÖ ile iltisaklı kimi gazeteciler de 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminden hemen önce soluğu yurt dışında aldı. Kapatılan Zaman gazetesinin genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı ile FETÖ gazete-televizyonlarında görev yapan Adem Yavuz Arslan, Emre Uslu ve Tarık Toros da firari konumda bulunuyor.

adem-001.jpgadem-001.jpg

KANTER VE ŞÜKÜR'DE ARANANLAR ARASINDA 

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) oyuncusu Enes Kanter ve eski futbolcu Hakan Şükür hakkında da FETÖ'ye mensup oldukları gerekçesiyle firari olarak aranıyor. 

kanter.png

KUMPASÇI SAVCI VE HAKİMLER 

FETÖ'nün  kumpas soruşturma ve davaları olduğu tescillenen Ergenekon, Balyoz Planı, Futbolda Şike gibi soruşturma, davalarda görev alan, İstanbul merkezli soruşturmalarla hükümete kumpas kurdukları belirlenen örgütle iltisaklı hakim, savcı ve yetkili polisler de firar edenler arasında yerlerini aldı.

FETÖ'yle iltisakları tespit edilen eski cumhuriyet başsavcıvekili Fikret Seçen ile eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Muammer Akkaş kaçak durumda bulunuyor.

zeke.jpg

HAİN POLİSLER 

Eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerinden bazıları da soruşturma ve davalardan yurt dışına kaçarak kurtuldu. FETÖ ile iltisakları tespit edilen eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun serbest bırakıldıktan sonra yurt dışına kaçtı. Bu kişiyle birlikte emniyet görevlileri Hayri Akın, Alparslan Çalışkan ve Sinan Sağyalavaç da firar edenler arasında yer aldı.

hmz.jpg