Darbe Komisyonu'nda FETÖ'yü övdü

Darbe Komisyonu'nda FETÖ'yü övdü
TBMM 15 Temmuz Darbesi Araştırma Komisyonu’nda dinlenilen cemaatin imamlarından Hasan Polat FETÖ'yü övdü. 

Polat, konuşması sırasında cemaat hakkında sürekli olarak "pırlanta gibi insanlar", "örnek gösterilecek insanlar" gibi tanımlamalarda bulundu.

Cumhuriyet'ten Mahmut Ilıcalı'nın haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm partilerin desteğiyle kurulan TBMM Darbe Araştırma Komisyonu’nun resmi çalışma süresi 4 Ocak 2017 tarihinde sona erecek. Çalışmalarını uzatma kararı almaması durumunda komisyonun 25 günlük süresi kaldı. Özellikle muhalefetin komisyona çağrılmasını istediği Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın dinlenip dinlenmeyeceği konusu belirsizliğini koruyor. Komisyonun önceki günkü toplantısında ne iktidar ne de muhalefetin talep ettiği isimler arasında yer alan 'FETÖ’de aktif olarak görev almış, 2002 yılında da cemaatten atılmış eski 'FETÖ imamı' Hasan Polat dinlendi.

"PIRLANTA GİBİ İNSANLAR"

'FETÖ' içerisinde “abilikten” Kıbrıs imamlığına kadar pek çok görev üstlendiği belirtilen Polat’ın, Fethullah Gülen ve FETÖ ile ilişkili kişileri anlatırken kullandığı olumlayıcı ve yüceltici ifadeler komisyonda rahatsızlık yarattı. 'FETÖ’ye katılmasına neden olan kişileri “,"insan güzeli insanlar, pırlanta gibi insanlar", "çok donanımlı ve bilgili insanlar" ve "yanında durduğunuzda huzur duyduğunuz bir insan" diye tanımlayan Polat, Fethullah Gülen’in de "çok bilgili olduğunu" ve "bütün İslam eserlerine hâkim olduğunu" söyledi. "Gülen’in insanlarla diyaloğu Mevlana çizgisi gibi tutturan bir kişi olduğunu" ve “cemaatin İslamı temsil noktasında medeni bir yüz olduğunu” savunan Polat, “Çocukluğumdan şu yaşa kadar tanıdığım bu insanların hiçbir yanlışı yok aldanmaktan başka bizim gibi” dedi.