Darbe planlayan 20 kişi gözaltına alındı

Darbe planlayan 20 kişi gözaltına alındı
Karadağ'da dün akşam 20 Sırp vatandaşı, ülkede darbe girişimi planladıkları suçlamasıyla Karadağ polisi tarafından gözaltına alındı.

Karadağ Başsavcılığı, Sırbistan vatandaşı olan 20 kişinin, iktidardaki Demokratik Sosyalist Parti (DPS) Genel Başkanı ve Başbakan Milo Djukaovic'i yakalayarak ülkede darbe yapmayı hedeflediklerini bildirdi. Karadağ Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, dün akşam darbe girişimde bulunmayı planlayan ve gözaltında bulunan 20 kişilik grup arasında, Sırbistan eski Jandarma Şefi Bratislav Dikic'in de bulunduğu ifade etti. Açıklamada grubun seçim günü terör eylemlerinde bulunmayı hedeflediği belirtilirken, suç örgütünün Sırbistan ve Karadağ'da ekim ayının başında kurulduğunun tahmin edildiğini söyledi.

Açıklamada, gözaltına alınan 20 kişilik grubun Karadağ Meclisi'ne darbe yapmayı planladığı vurgulanırken, "Grubun planları arasında silahla devlet kurumlarını ele geçirmek ve iktidardaki DPS (Demokratik Sosyalist Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Milo Djukanovic'i gözaltına almak olduğundan şüpheleniyoruz ifadelerine yer verildi. Karadağ polisi tarafından dün akşam gözaltına alınan 20 kişilik grup, "organize suç işlemek" ve "terör" şüphesiyle savcılığa sevk edildi.

SEÇİMDEN SONRA SOKAKLARDA KUTLAMA YAPMAYIN ÇAĞRISI

Karadağ İçişleri Bakanı Goran Danilovic ise düzenlediği basın toplantısında, gözaltılar hakkında bilgisi olmadığını belirterek, "Polis müdürü ile toplantı talebinde bulundum ancak kendisinin görevde olduğu bildirildi" diye konuştu. Danilovic, başta Karadağ Başsavcılığı olmak üzere ilgili tüm kurumların olay hakkında araştırma yapmaya devam ettiğini vurgulayarak, siyasi liderlere seçimin ardından sokaklarda kutlama yapmama çağrısında bulundu.