Darbecileri bir tek er alt etti

Darbecileri bir tek er alt etti
İzmir'deki 2. Jandarma Komando Tugayı'ndaki darbecileri bir er tek başına alt etti ve sonunda onları birlikten kaçmak zorunda bıraktı.

Darbe girişimi sırasında İzmir'deki 2. Jandarma Komando Tugayı'ndaki darbecileri bir er tek başına alt etti. Darbe toplantısı yapan subayları komutanına haber veren ve onun yönlendirmesiyle tugaydaki tüm araçların ve cephaneliklerin anahtarlarını toplayarak toprağa gömen Er Emre Ev, askerleri de yakındaki bir ormanlık alana götürüp gece boyu orada sakladı. Harekete geçecekken kendilerini yapayalnız ortada kalmış bulan darbeciler de kaçtı. Emre Ev'in hikayesi, Balyoz Davası mağduru emekli Albay Mustafa Önsel'in "Aşil'in Topuğu FETÖ'nün o gecesi" adlı kitabında anlatıldı. Takdir belgesiyle terhis olan Emre Ev, şimdi memleketi Samsun'da.

Kitapta, 2'inci Jandarma Komando Tugay Komutan Vekili Jandarma Albay Semih Okyar'ın habercisi Er Emre Ev'in darbe girişimi sırasında komutanından aldığı emirleri harfiyen yerine getirerek önemli görev yaptığı anlatıldı.

Tüm araç ve cephaneliklerin anahtarlarını toprağa gömmüş

Kitapta anlatılanlara göre, Er Emre Ev, bazı komutanların Tugay'da toplantı yaptıklarını ve darbeden söz ettiklerini komutanı Albay Semih Okyar'a anlatttı.

Bunun üzerine Jandarma Albay Semih Okyar, Emre Ev'e Tugaydaki bütün zırhlı ve diğer araçların tamamının anahtarlarını, ayrıca silahların bulunduğu cephaneliklerin anahtarlarını alıp kimsenin görmeyeceği bir şekilde toprağa gömmesini emretti. Emre Ev de komutanının verdiği bu emri hemen yerine getirdi.

Emre Ev, ayrıca yine komutanının emri ile tugayda bulunan yaklaşık 150 komando askeri alarak, tugay dışındaki ormanlık alana götürüp, geceyi burada geçirmelerini sağladı. Kitapta, yaşanan bu gelişmelerin ardından darbeci komutanlar tugaydan kaçtı.

TAKDİR BELGESİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Marmaris'teki otelde suikast girişiminde bulunan ve ardından kaçan özel timin yakalanması için yapılan operasyona da katılan Er Emre Ev'e, bu nedenle takdir belgesi verildi.

YAPTIKLARINI BÖYLE ANLATTI

Vatani görevini tamamlayıp 2 Kasım'da memleketi Samsun'a dönen ve mesleği bilgisayar teknisyenliği olan Emre Ev, kitabı alıp kendisi ile ilgili yazılanları okuduğunda şaşırıp gururlandığını söyledi. Evmre Ev 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını şöyle anlattı:

"O gece komutanımın bana verdiği emirleri yerine getirdim. Önce tugaydaki bütün zırhlı ve diğer araçların anahtarlarını ve cephaneliklerin anahtarlarını toplayıp tugayda kimse görmeyecek şekilde toprağa gömüp sakladım. Ardından 150 komandoyu komutanımın emriyle tugayın arkasındaki dağda ormanlık alana götürdüm ve sabaha kadar burada bekledik. Hiçbir olaya karışmadık. Tugaydaki diğer komutanlar emir verecek hiç bir asker ya da kullanacakları hiç bir silah bulamadılar. Gün ışıdığında Türkiye'de neler olduğunu daha açık bir şekilde gördük. Belki de olabilecek kötü olayları komutanımızın emriyle önledik. Kitapta ismim ve soy ismim verilerek yaşadığım olayların anlatılması beni gururlandırdı. Benim en çok gururlandığım olay komutanlarımın beni takdir etmesi. Bunu hayatım boyunca unutmayacağım. Çocuklarıma torunlarıma anlatacağım bir gurur oldu benim için."