Darbeyi alan yığılıp kaldı. Erkekler neden az yaşan sorusunun yanıtı bulundu

Darbeyi alan yığılıp kaldı. Erkekler neden az yaşan sorusunun yanıtı bulundu
Dünyanın birçok ülkesinde her yıl nisan ayında gerçekleştirilen ''Uluslararası Yastık Savaşı Günü'' eğlenceli görüntülere sahne oluyor. Türkiye'de, gözleri kapalı bir şekilde ellerindeki yastıklarla birbirlerine olanca güçleriyle vurmaya çalışan gençlerin görüntüsü yürekleri ağza getiriyor. “Erkekler neden az yaşar” sorusunun yanıtı ise, kafaya alınan her darbeyle beyindeki kılcal damarlardan kan sızması ve buna bağlı hastalıkların ortaya çıkması olduğu belirtildi.

Darbeyi alan yığılıp kaldı. Erkekler neden az yaşan sorusunun yanıtı bulundu

Dünyanın birçok ülkesinde şehirlerin önemli meydanlarında toplanan binlerce kişi önce iki gruba ayrılıyor. Geri sayımın ardından gruptakilerin ellerindeki yastıklarla birbirlerine saldırıyor. Patlayan yastıklardan uçuşan tüyler ilginç görüntüler oluşturuyor. Bu yastık savaşının Türk versiyonu ise önce güldürüyor sonra da yürekleri ağza getiriyor.

‘bağımlısı oldum’ adlı bir Twitter kullanıcısı, bir video paylaştı. Videoda 6 gencin gözleri bağlı ve her birinin elinde tek adet yastık vardı. 6 çocuğun hepsi takım olarak değil tek mücadele ediyordu. Rakiplerini göremeyen gençler yastığı rasgele sallayarak oyunda bulunan bir arkadaşına darbe indirmeye çabalarken aynı zamanda da darbelerden kurtulmanın hesabını kaşla göz arasında yapıyordu.

İlginç görüntüler seyredenleri önce güldürdü. Ama gözleri kapalı olduğu için darbenin nereden geleceğini tahmin edemeyen oyuncuların zor durumlara düşmesi yürekleri ağza getirdi. Yastığın köşe kısmının göze isabet etmesi halinde görme kaybına bile neden olabileceği ileri sürüldü.

Görüntülerde bir oyuncunun başının arkasına aldığı darbeyle yüzüstü yere yığılması yürekleri ağza getirdi. Böyle geleneklerin insanlarda kalıcı hasar verebileceği de iddia edildi. Bu geleneğin yastık yerine kemerle de oynandığı belirtildi.

Uzmanlar "Kafaya isabet eden darbeler sırasında beynin kılcal damarlarında kan sızmaları olur. Bu kan sızmalarının zaman içinde artması beyin içindeki bağlantı yollarını yavaşlatır pusuda bekleyen hastalıkları ortaya çıkarır” yorumunu yaptı.