Dardanel otomatik sistem için tarih verdi. Elle dolum görüntüleri tepki çekmişti

Dardanel otomatik sistem için tarih verdi. Elle dolum görüntüleri tepki çekmişti
Elle dolum yapıldığına ilişkin görüntülerin sosyal medyada yer almasından sonra konuşan Dardanel İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen, önümüzdeki aydan itibaren otomatik sistemi devreye alacaklarını açıkladı.

Dardanel İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen, Milliyet gazetesinden Derin Gökçe’nin sorularını yanıtladı.

Önen sosyal medyada yer alan elle paketleme bandında herhangi bir değişikliğe gidip gidilmeyeceğine ilişkin soruya şöyle cevap verdi:

Görüntülerdeki poşet üretimimiz toplam cironun binde 5''i kadar. Yüzde 1''i dahi değil. Çok küçük bir kısım. Dardanel olarak buradaki üretimin otomatik makinasını biz Güney Kore''den bir sene önce almıştık. Şu an bu makina fabrika içerisinde duruyor. Korona''dan dolayı Güney Kore''den teknisyenler gelmediler.

Koreli firmanın Türkiye''de de mümessilleri var. Buradaki teknisyenler ise makinayı bizim istediğimiz kalite ve değerlerde çalıştıramadı. Aslında bunun otomatik hattı var, ama biz bunu çalıştıramadık.

“OTOMATİK SİSTEM ÖNÜMÜZDEKİ AY DEVREYE ALINACAK”
Videoya baktığımızda da bizim orada yaptığımız hiçbir yanlış yok. Her şey kurallarına göre, üretime aykırı bir durum söz konusu değil. Otomatik sistem yapılabilir mi? Evet yapılabilir. Şu an itibarıyla otomatik sisteme geçiş için değişim başladı. Muhtemelen önümüzdeki ay devreye alınacak.

İlgili Haberler