MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Egemen Bağış’ın “Başına çuval geçirilen askerleri Başbakan kurtardı” sözlerine Bahçeli, tepki gösterdi: Bunlar Erdoğan’ı parlatma senaryosu. Krizi asker çözdü. ABD özür bile dilemedi. Daha üzücü olan, Başbakan’ın bu talepte bulunmamasıdır.
DAVOS’ta şahin Süleymaniye’de serçe!
Egemen Bağış’ın “Çuval olayında askerleri Başbakan kurtardı” sözlerine Bahçeli’den cevap geldi: Krizi asker çözdü. Olay günü, ‘Nota verilsin’ diyenlere ‘Konu müzik notası değildir’ diyen pişkin Başbakan kimdir?’
Haber:Macit SOYDAN
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ı yine 2003 yılında gerçekleşen Türk askerlerinin başına çuval geçirilmesi olayıyla vurdu. Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Bahçeli, Davosta yaşanan krizin ardından açıklamalarda bulunan Başmüzakereci Egemen Bağış’ın “Çuval olayında askerleri Erdoğan kurtardı” sözlerini eleştirdi. Fetih-fatih edebiyatıyla Başbakanı parlatma gayretleri olduğuna vurgu yapan Bahçeli, son gayretin çuval geçirilen askerlerin Başbakan sayesinde kurtulduğu senaryosu olduğunu söyledi. AKP sözcülerinin, Türk milletinin aklıyla alay etmeyi alışkanlık haline getirdiğini, ifade eden Bahçeli, şu soruları yönelitti:
ABD özür dilesin
“Çuval olayına ilişkin şu gerçekler, AKP’nin yalan kampanyalarının maskesini düşürmeye yetecektir; Türk askerleri 4 Temmuz 2003 günü öğle saatlerinde gözaltına alınmıştır. Bunun üzerine askeri makamlarımız, gerekli girişimleri süratle başlatmış, Başbakan ise bundan 2 gün sonra, 6 Temmuzda ancak ABD Başkan Yardımcısı ile telefonla görüşebilmiştir. Bakanın iddia ettiği gibi, ABD Başkan Yardımcısını azarlayarak sorunu çözdüğü söylenen kişi Başbakan Erdoğan ise aynı olay üzerine, ’Nota dediğimiz konu müzik notası değildir. Bunların bir ağırlığı vardır. Aklınıza gelince nota verilmez’diyen pişkin Başbakan kimdir?” Bu çirkin olay konusunda Başbakanın, “sözde kahramanlık” hikayesinin satır başlarının bunlar olduğunu ifade eden Bahçeli, ABD’nin bu konuda Türkiye’den özür dilemediğini söyledi. Daha da üzücü olanın, Başbakan Erdoğan’ın, bu yönde bir talepte bulunmaması olduğunu belirten Bahçeli, “Davos’ta ’şahin’, Süleymaniye’de ise ’serçe’olan bu iki zihniyet profili arasındaki fark, karşımızdakinin siyasi kimliği ve kişiliği hakkında bir fikir vermeye yeterli olacaktır” dedi.