Davutoğlu AKP'den ihraç mı ediliyor?

Davutoğlu AKP'den ihraç mı ediliyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da yaptığı konuşmada Davutoğlu için ihraç mesajı vermişti. AKP MYK'sından Ahmet Davutoğlu için ihraç kararı çıktı. Davutoğlu kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamaları, Ahmet Davutoğlu'nun AKP'den ihraç edileceği tartışmalarına neden olmuştu.

Davutoğlu'nun memleketi Konya'da partisinin programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı açıklamalarda "Kağıt üzerinde üyemiz gözüküp de gönlünü ve yolunu bizden ayırmış olanlar varsa onları ayıklamaktan çekinmemeliyiz" ifadelerine yer vermişti.

DAVUTOĞLU AK PARTİ'DEN İHRAÇ MI EDİLİYOR

Erdoğan'ın bu açıklamaları, Davutoğlu için ihraç mesajı olarak yorumlandı.

Davutoğlu, yeni parti iddialarını doğrulamış olmasına rağmen AKP'den istifa etmemişti. Davutoğlu, daha önce katıldığı bir canlı yayında ise "Beni ihraç etmelerini beklemiyorum, beni zaten tarihten ihraç ettiler. Bakın beni nasıl ihraç ettiler. Tebessüm ederek burayı açacağım çünkü ancak tebessüm edilebilecek bir şey. Kongre'de ben AKP delegesi yapılmadım" ifadelerini kullanmıştı.

AKP MYK'DAN DAVUTOĞLU İÇİN İHRAÇ KARARI

Bugün Toplan AKP MYK'dan Ahmet Davutoğlu da dahil 4 isim için ihraç kararı çıktı. 

Bu kapsamda Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başçı ve Selçuk Özdağ kesin ihraç talebi ile disipline sevk edildi.