Davutoğlu cephesinden dikkat çeken açıklama!

Davutoğlu cephesinden dikkat çeken açıklama!
Parti kurma hazırlıklarını sürdüren Ahmet Davutoğlu’nun ekibine katılan AKP’nin eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, kuracakları partinin başkanlık sistemine tamamen karşı olacağını belirterek, parlamenter sistemi istediklerini söyledi.

AKP’nin eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde kurulacak yeni partiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Yamalı, “Partinin programına son şekli geçen hafta verildi. Tüzük üzerinde çalışmalar sürüyor. Birçok ilde taban oluşturmamız ve teşkilatlanmamız devam ediyor” dedi.

Partinin kurucular kurulununda büyük oranda tamamlandığı ifade eden Yamalı, “Kurucular Kurulu listesi tamamlandı gibi, detaylara bakılıyor. Partinin adı, logosu tam netleşmedi. 5-6 farklı seçenek var ve bir hafta içerisinde bitmiş olacak” diye konuştu.

“BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞIYIZ”

Kuracakları partinin tamamen başkanlık sistemine karşı olduğu belirten Yamalı, parlamenter sistemi istediklerini söyledi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan yardımcısı Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun geçen yıl bir görüşme gerçekleştirdiklerini hatırlatan Yamalı, “Hal ve gidişatın iyi olmadığını Abdullah Gül ile Ali Babacan’a Ahmet Hoca ifade etti. Onlar ise aynı görüşü paylaştıklarını, Davutoğlu’nun kendi yolunda ilerlemesini, kendilerinin ise farklı bir oluşum içinde olacaklarını söylediler. Aramızda bir küslük, kırgınlık yoktur” açıklamasında bulundu.