Davutoğlu 'Dost Meclis Yemeği'nde ünlü isimlerle bir araya geldi

Davutoğlu 'Dost Meclis Yemeği'nde ünlü isimlerle bir araya geldi
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kültür ve sanat dünyasının ünlü isimleriyle bir araya geldiği "Dost Meclisi Yemeği" başladı.

Dolmabahçe'de bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki yemeğe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile kültür ve sanat dünyasından yaklaşık 70 davetli katıldı. 

Başbakan Davutoğlu'nun kızı Sefure Davutoğlu'nun da katıldığı yemek öncesinde bazı sanatçılar basın mensuplarının sorularını cevapladı. 

Ediz Hun, Başbakan Davutoğlu'nun daveti üzerine toplantıya katıldığını söyledi. Birlik, beraberliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Hun, "Zor günlerde, gençlerimizi yitirmekte olduğumuz günlerde birbirimizi sevgiyle, bağlılık içinde kucaklamamızın önemini vurgulamak üzere destek vermek için buradayım" dedi.

Ressam İsmail Acar ise Hükümetin izleyeceği kültür politikalarının görüşüleceğini belirterek, kendilerinin de bu konuda görüşlerini ortaya koyacağını aktardı. 

Yönetmen Osman Sınav ise Başbakan Davutoğlu'nun bir kültür sanat paketi açıklayacağını aktararak, "Biz de zannederim bu paketten haberdar olacağız. İnşallah 'neler yapabiliriz ülkemizle, gündemimizle ilgili, ülke gündemiyle kültür ve sanat alanında nasıl bir misyon üstlenmemiz lazım' düşüneceğiz. Kültür ve sanat adına ülkenin gündemi ne olursa olsun, mutlaka ciddi adımlar atılması lazım. Yani illa siyasi gündem her şeyi belirlememeli. Kültür ve sanat adına atılacak adımlar da çok önemlidir. Asıl geleceği belirleyecek olan şey, kültür ve sanat alanındaki gündemdir." diye konuştu. 

Başbakan Davutoğlu, kültür ve sanat dünyasından ünlü isimlerle ilk kez bu kadar geniş katılımlı bir toplantıda bir araya geldi. Yemekli toplantıda kültür ve sanat gündeminin yanı sıra Türkiye gündeminin de değerlendirileceği öğrenildi. Başbakan Davutoğlu'nun, diğer sanat dallarına yönelik özel toplantılar gerçekleştireceği, "Dost Meclisi Yemeği"nde yer almayan isimlerin de bu toplantılara davet edileceği bildirildi.