Davutoğlu'na katılacağı öne sürülen eski HDP'li Müslüm Doğan'dan açıklama

Davutoğlu'na katılacağı öne sürülen eski HDP'li Müslüm Doğan'dan açıklama
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibine katılacağı öne sürülen eski HDP’li Müslüm Doğan, iddiaları kesin bir dille yalanladı. Eski partisi HDP’yi eleştiren Doğan, “Ülkede siyaseti, demokrasiyi, özgürlükleri geliştirmek için yeni bir politika olmalı. Ben bunları söylediğimde, bir grup insan hemen eleştiriyorlar. 'Müslüm Doğan zaten gidecekti' diyorlar” diye konuştu.

HDP’nin kuruluşunda yer alan ve ilk dönem Merkez Yürütme Kurulu üyeliği yapan Doğan, Haziran 2015 genel seçimlerinde İzmir 2. Bölge Milletvekili olarak Meclis’e girmişti.

Doğan, 1 Kasım seçimlerinden önce Ahmet Davutoğlu başbakanlığında kurulan seçim hükümetinde Kalkınma Bakanı olarak görev aldı. 24 Haziran 2018 seçimlerinde aday gösterilmeyen Doğan, bir süre süre sonra HDP’den istifa etti.

Independent Türkçe'den Abdulhakim Günaydın’a konuşan Müslüm Doğan, Davutoğlu’nun yeni kuracağı partiye katılacağı iddialarına ilişkin konuştu.

“Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı yeni parti için görüştüğünüz, hatta partinin kurucular kurulunda yer alacağınız bile iddia edildi. Davutoğlu ile görüştünüz mü, partide yer alacak mısınız?” sorusuna Doğan, “Çalışmalar içerisinde Sayın Başbakan'ın benden nezaket gereği bir talebi oldu. Bana bir program taslağı sunuldu. Yani samimi gruplar, kendi eksenlerinde mücadele veriyorlar ve saygı duymak gerekir. Ama bu partinin kuruluş aşamasında olsun, sonradan olsun katılmam söz konusu değildir.” şeklinde yanıt verdi.

İSİM VERMEDEN HDP’Yİ ELEŞTİRDİ

Artık siyaset yapmak istemediğini belirterek, isim vermeden eski partisi HDP’yi eleştiren Doğan, “Benim de geçmişte içinde olduğum bazı yapılar, dar bir siyaset alanında, çıkmaz sokakta siyaset ürettiklerini sanıyorlar; bu çok yanlış bir şey. Ülkede siyaseti, demokrasiyi, özgürlükleri geliştirmek için yeni bir politika olmalı. Ben bunları söylediğimde, bir grup insan hemen eleştiriyorlar. 'Müslüm Doğan zaten gidecekti' diyorlar, hakarete varan gayri insani eleştiri sınırını aşan yorumlar yapılıyor. Ben bunları kimin yaptığını biliyorum.” ifadelerini kullandı.

Doğan, HDP’den istifa gerekçesini “Kurucusu olduğum partinin geldiği noktayı artık siyaseten taşıyamadım" sözleriyle açıkladı.

SKANDAL ‘BARIŞ PINARI HAREKATI’ YORUMU

Doğan, Suriye'nin kuzeyinin terörden arındırılmasını sağlayan Barış Pınarı Harekâtı’nın gerekli olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Bence değil. Ben halkların kendi sorunlarını kendi içerisinde çözmelerini istiyorum. Bir operasyon, bir müdahale adına ne derseniz deyin, kesinlikle kabul edilemez ve ben kesinlikle reddediyorum. Bu sorunların derinleşmesine neden olur. Siz oradaki sorunu 30 kilometre öteliyorsunuz. 30 kilometre sorunu ötelemek, sorunu çözmek değildir.” şeklinde yanıt verdi.