Davutoğlu'ndan AYM açıklaması

Davutoğlu'ndan AYM açıklaması
Başbakan Davutoğlu, AYM'nin Dündar ve Gül için verdiği hak ihlali kararına ilişkin açıklama yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği hak ihlali kararının ardından başlayan tartışmalara ilişkin açıklama yaptı. Davutoğlu "Esas itibariyle konu Bayırbucak Türkmenlerine gönderilen yardım malzemeleriyle ilgilidir. Konu iki gazetecinini görüş beyan etmesiyle ilgili değildir" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

Yargı süreci tamamlanmadan AYM'ye başvurulamaz. İlerleyen bir davayı etkilemeye kimsenin hakkı yoktur. Tüm kurumlar aldıkları kararlar nedeniyle eleştirilebilirler. Cumhurbaşkanımızın açıklaması da bu bağlamdadır. İki gazeteci gizli belgeleri yayınlamıştır. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'AYM kararına uymuyorum' sözlerini 'Kişisel görüşleridir' diye değerlendiren Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'a Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan cevap geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, "Cumhurbaşkanımızın, AYM kararını eleştirmesi, 'kişisel konumlanma' değil; 'devletin ve hükümetin başı' sıfatıyla bir açıklamadır." değerlendirmesini yaptı. Davutoğlu, Saray'dan yapılan açıklamaya "Cumhurbaşkanımızın herhangi bir vatandaş gibi eleştiri yapar bunu ben de söyledim. Herhangi bir başdanışman tarafında böyle bir açıklama yapılmış mı bilmiyorum. Yapılmışsa da bir bürokratın açıklamasına yanıt vermeyi doğru bilmiyorum" yanıtını verdi.