Davutoğlu'ndan HDP fezlekeleri için flaş açıklama!

Davutoğlu'ndan HDP fezlekeleri için flaş açıklama!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran ziyareti öncesi HDP'li vekiller hakkında hazırlanan fezlekeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran ziyareti öncesi Ankara Esenboğa havaalanında açıklamalarda bulundu. HDP'li çok sayıda milletvekili için hazırlanan fezlekelerin Başbakanlığa ulaştığını kaydeden Davutoğlu, fezlekeleri TBMM'ye göndereceklerini açıkladı.

HDP'li vekiller hakkında düzenlenen fezlekeler için gereken adımları atacaklarını söyleyen Davutoğlu, "Kimse terörü meşru kılamaz, buna tahammül etmeyiz. Gereken adımı en doğu zamanda tereddütsüz atacağız." dedi. Davutoğlu, hükümetin HDP'ye karşı atacağı adımlar için HDP'deki "makul vekillerden" de destek beklediklerini söyledi. Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:


"SİLOPİ'DE 1 OKUL HARİÇ EĞİTİM HAYATI NORMALE DÖNDÜ"

Silopi'de 1 okul hariç eğitim hayatı normale döndü. İlçede imar faaliyetleri çerçevesinde altyapı gözden geçirilecek. Kapsamlı bir imar seferberliği yarından itibaren başlıyor.

Terörle mücadelede en zorlu aşama halkın umudunu kaybetmemesidir.
 

"İRAN İLE SURİYE VE BÖLGE MESELELERİNİ KONUŞACAĞIZ"

Başbakan olarak İran'a gerçekleştireceğim ilk ziyaret olacak. İran ile köklü ilişkilerimiz var. İran'la ilişkilerimizin son 13 yılda ne kadar mesafe kaydettiğini herkes biliyor. Ekonomilerimiz birbirini tamamlayıcı durumda. İran'a ambargoların kalkması bizi memnun etti.

Başta Irak ve Suriye olmak üzere bölgesel meseleleri de İran ile ele alacağız.

HDP'LİLERİN FEZLEKELERİNİ MECLİS'E GÖNDERECEĞİZ

Teröre destek vermeyi toplum vicdanı kabul etmez. HDP'lilerle ilgili fezlekeleri Meclis'e göndereceğiz. Kimse terörü meşru kılamaz, buna tahammül etmeyiz. Gereken adımı en doğu zamanda tereddütsüz atacağız. Bütün partiler teröre karşı birleşmeli ve ortak adım atılmalı.
 

"HDP'DEKİ MAKUL VEKİLLER DE ARAYIŞ İÇİNDE"

Eminim birçok HDP vekilleri de HDP'nin bu durumuna tepki gösterirler. Bunları bir parti meselesi olarak görmemek lazım. HDP'deki makul vekiller de tavır arayışı içinde. HDP'ye oy verenler de sesini yükseltmeli. Bütün partiler teröre karşı birleşmeli, ortak adım atmalı.
 

"FEZLEKELER SİYASİ RÖVANŞ DEĞİLDİR"

HDP'li vekiller vicdanının sesini dinlemeli. Fezlekeler siyasi rövanş değildir. Meclis'in itibarını koruyacağız. Terör eylemlerine destek veren Meclis'te olmamalı.