Davutoğlu'nu ihbar ettim

Davutoğlu'nu ihbar ettim

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu''nu bir gün önce gittiğim Bingöl gezisinde gölge gibi izledim. Sabah 8''de başlayıp gece 23''de biten programı yapan Bingöl''ün Kiğı bölgesinin eşrafından 27 yıllık siyasetçi Cemal Eğin''di.

Eğin, Gelecek Partisi teşkilatlarının kuruluş aşamasında AKP hükümetinin yaptığı baskıyı şöyle örneklendirdi:

- "Bingöl İl Başkanlığına Muhittin Ağırbaş atandı. Oğlu Bingöl Devlet Hastanesinde Başhekim yardımcısıydı. Oğlunun görevine hemen son verildi."

Yerel medyanın bu sorunları gündeme neden taşımadığını sorunca Eğin dedi ki;

- "Bingöl''de 9 gazete vardı. Özgür yayıncılık yapan bazı gazeteler muhalefet partilerinin görüşlerini ve yörenin sorunlarını, AKP iktidarının bölgedeki yolsuzluk iddialarını ortaya koyuyorlardı. Bu yüzden ilanlardan mahrum bırakıldılar ve 6 özgür gazete maalesef kapanmak zorunda kaldı."

Bölgedeki işsizlik konusuna değinen Eğin, "Sadece Bingöl''de değil 81 vilayette karşılaşıyoruz. AKP''nin ilçe, il başkanlarından ya da milletvekillerinden referansın yoksa yüksek puanla kazansan bile mülakatta eleniyorsun" dedi.

"Sosyal yardımlaşma fonundan 600-700 lira alan işsiz, emekli ya da köylü AKP''yi eleştiriyor ama ''bu paramız kesilir'' korkusuyla yine AKP''ye oy veriyor" diyen Eğin''e Sancak beldesinde kahvelerde oturan kalabalığı sorunca dedi ki,

- "Doğu ve Güneydoğumuzun ağır sanayi çay ocaklarıdır. Millet sabah işe gider gibi çay ocağına gider. Türkiye''yi yöneten AKP''nin yarattığı utanılacak tablo budur. Çünkü tarım da hayvancılık da bitirildi."

 

GENÇLER

Solhan''da Davutoğlu esnafı gezerken etrafındaki öğrencilerden üçü ile sohbet etti. Üniversitede ne okumak istediklerini sordum.

Lise son sınıf öğrencileri son iki yıldır Tarih, Coğrafya, Matematik, Fizik, Kimya derslerini öğretmenleri olmadığı için görmediklerini söylediler.

Biri avukat, biri öğretmen, biri ise polis olmak istediğini söyledi. Umarım üniversite giriş sınavında arzu ettikleri okulları kazanırlar.

Cuma namazında ve çıkışında 40-50 yaş üzeri çok sayıda Solhanlı gördüm. Diyebilirim ki 30-35 yaş altı tek bir kişi göremedim.

 

SANCAK

Sancak beldesinin ana caddesinde Davutoğlu ile birlikte yürüdük, Çay ocaklarının önlerinde oturan vatandaşlarla tek tek tokalaşan ve sorunlarını dinleyen Davutoğlu''na fırıncı Ahmet şöyle yakındı:

- "Una, elektriğe zam üstüne zam, yeter artık bıktık artık. Canımızı çok yakmışlar. Vallahi ben mert konuşurum almadıkları bir canımız kalmış."

Davutoğlu AKP Sancak belde teşkilat binası önüne gelince herkes ayağa kalktı. Hepsini tek tek selamlayan Davutoğlu yumruk tokalaşması yaptı.

Ev yemekleri yapan mütevazı bir lokantada eşi Sare Hanımla yörenin meşhur kavurmasını yedik.

 

ADAKLI

Sancak ve Adalı''ya son 50 yılda ilk kez Ahmet Davutoğlu''nun gitmesi yöre halkında büyük coşku yarattı.

Adaklı''da çay bahçesi bir anda meydan mitingine dönüştü.

Eline mikrofon alan Adaklılılar;

Tohum, gübre ve mazot ve elektrik zamlarından, Fırat Elektriğinin elektrik götürmek için elektrik direği parası istemesinden, çocuklarının yurt dışına iş bulmak için gittiklerini şikâyet ettiler.

Sare Hanım işaret edince yanına gittiğimde yanındaki kadınlar, "Buraya gitmeyelim diye ailemize baskı yapıldı. Yine de geldik, kimseden korkmuyoruz" dediler.

 

İHBAR

Davutoğlu ile bir günde Kiğı bölgesinin bakımsız rezalet yolları dâhil 350 kilometre yaptıktan sonra akşam yemeği için düzenlenen kanaat önderleri ve muhtarlar toplantısına gittim. Kalabalık bir katılım ve tek tek fotoğraf çekilme isteklerini kırmayan Davutoğlu''nun programı gece yarısı bitti.

Sabah yaptığım özel söyleşiyi gazetemizde geniş şekilde okuyabilirsiniz.

Geziye katılan Sare Hanım çantasında taşıdığı kolonya ile her seferinde Davutoğlu''nun ellerini dezenfekte etti ve özellikle beslenmesine dikkat ediyordu.

Sare hanımın girmediği fırında Davutoğlu ve Eğin lahmacunları afiyet yediler.

24 Mayıs 1993''te Türkiye''nin dört bir yanından vatani göreve giden sivil kıyafetli silahsız 33 er PKK''lı teröristlerce pusuya düşürüldü ve şehit edildi. Mehmetçiklerimi Bingöl''den rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Yazarın Diğer Yazıları