Demir almak günü gelmişse zamandan

Burhan Kuzu Hoca Hakk'a yürüdü. Benim de hocam olan Kuzu'nun koronavirüs tedavisi gördüğünü yeni öğrendik.

Oğlu Süleyman Kuzu'nun verdiği bilgiye göre hoca yaklaşık iki haftadır İstanbul'da özel bir hastanede koronavirüs tedavisi görüyordu. Hoca son dönemde sürekli toplantılar yapıyormuş. Virüsü nereden kaptığı ya da ve zaman nasıl bulaştığı meçhul.

Hocamın mekanı cennet olsun. Ailesine ve yakınlarını başsağlığı dilerim.

İki kayıp da spordan

TFF, 1. Lig ekibi Adana Demirspor, altyapı antrenörlerinden Songül Paksoy'un trafik kazasında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Uzun yıllar Adana İdmanyurdu'nda top koşturan Paksoy, yaklaşık 2 yıl önce Adana Demirspor U-11 Akademik Ligi'nde antrenörlük yapmaya başladı. Songül Paksoy, Adana Demirspor'un ilk kadın antrenörü olarak tarihe geçmişti.

Songül Paksoy, kadın antrenör olarak çalışmasıyla ilgili verdiği bir röportajda; "Erkek antrenörler oyunculara 'Hadi koçum, hadi aslanım' derken biz de 'Hadi yavrum, hadi canım' diyoruz." diyerek farkını belli etmişti. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun.

***

Bir kaybımız da gencecik yaşında hayatı veda eden Dilay Kemer.

Uzun süredir kanser tedavisi gören 32 yaşındaki Dilay Kemer, Fenerbahçe televizyonunda çalışıyordu. Yaklaşık 6 yıldır FB TV'de çalışan, sürekli gülümseyen yüzü ve iyi yüreğiyle herkesin sevgisini kazanan Dilay Kemer'in ölümü tüm sporseverler arasında büyük üzüntü yarattı. Mekanı cennet olsun..

Efsane 007'den veda

Bir de dışarıdan bir vefat haberimiz var. '007 Bond, James Bond', Sean Connery de yaşama veda etti. 90 yaşında vefat eden Connery 1962 ile 1983 yılları arasında 7 kez '007' filminde başrol oynadı. Tam adıyla, Sir Thomas Sean Connery 25 Ağustos 1930'da Edinburgh'da dünyaya gelmişti. Onun da toprağı bol olsun.

Fatura hocaya kesildi

Trabzon'da nihayet beklenen oldu. Daha bir gün önce "mücadeleden kaçan biri olmadığını, sonuna kadar mücadele edeceğini" söyleyen İngiliz mücadelede(!) yenik düştü. Trabzon'un teknik direktörü Eddie Newton gönderildi. Yerine AvcıTuna mı derken, Antalyaspor'dan ayrılan Tamer Tuna'nın koltuğa oturduğu iddiası ortalığa döküldü.

Eğer başkan fikrinden caymazsa Trabzon bundan sonra sahaya Tuna'yla çıkacak.

Size samimi olarak bir şey söyleyeyim mi; doğrusu Tamer Tuna'nın hangi cesaretle bu ekibin teknik direktörlüğüne getirildiğini bir türlü çözemedim.

Bu neyin pozuydu?

Enteresan bir sahaya çıkmama sebebi. Akşama kadar Ankaragücü'nden sahaya çıkmayacak mazeretleri dinledik. Ankaragücü son anda ağzını burnunu bağlayarak koronavirüs pozları verdi. Sonra bir baktık ağızlarına bağladıkları maskelerin tamamını çıkarmışlar. Sonra da hepsi pırıl pırıl olmuş, maske falan yok. Neticede sahaya çıktılar ve Galatasaray'a 1-0 yenildiler.

Pehlivanlar karışınca

Dünkü yazımda 1999 Kırkpınar Ağası Ayhan Sezer'den bahsederken sehven, dedesinin cihan pehlivanı Koca Yusuf olarak zikredildiğini farkettim. Ayhan Sezer, Koca Yusuf'un değil, güreş tarihimizde onun kadar önemli ve büyük bir pehlivan olan Kavasoğlu Koca İbrahim'in torunudur. Kavasoğlu Koca İbrahim, aynı zamanda  Sultan Abdülaziz'in de güreş hocası ve Kırkpınar'ın namağlup başpehlivanlarındandır. Pehlivanların isimleri karışınca yaşanan bu yanlışlığı düzeltirken Ayhan Sezer'in dedesi Kavasoğlu Koca İbrahim'i de yad etmiş olduk. Bu vesileyle, ata sporumuz güreşin efsanesi olmuş bütün pehlivanlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Dünya üzerinde bırakın büyükler değil çocuklar oynasın. John D. Roosevelt

 

Yazarın Diğer Yazıları