Doğanlar Demirören’e satıştaki bomba detayı üç yıl sonra açıkladı

Doğanlar Demirören’e satıştaki bomba detayı üç yıl sonra açıkladı
Doğan ailesinin medyaya döneceklerine yönelik iddiaları yalanladığı açıklamasında kullandığı ifadeler 2018 yılında Doğan Medyanın Demirören gruba satışı sırasında çıkan iddiaları doğruladı.

Doğanlar Demirören’e satıştaki bomba detayı üç yıl sonra açıkladı

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Günaydın gazetesinin efsane isimlerinden Selçuk Eken tarafından iddia edilen ve ilk kez Yeniçağ’dan Tolga Şahin’in gündeme getirdiği Doğanlar, Habertürk ve Show TV’yi alarak medyaya dönecek yönündeki iddialar Doğan ailesi tarafından yalanlandı.

Eken iddiasında , Aydın Doğan’ın kızı Arzuhan Yalçındağ’ın Show TV ve Habertürk’ü satın almak için görüşme içinde olduğunu öne sürerken Eken’in paylaşımına yorum yapan bir diğer isim (Hakan Demir) ise, Kırmızı Kedi Kitapevlerini ve Emek Dağıtım’ı satın alarak sattıkları D&R’a rakip olarak sektöre döneceklerini iddia etmişti.

5 YIL SATIN ALMA İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİREMEYECEKLER

Doğan ailesi Odatv’ye yaptığı açıklamada ne Aydın Doğan''ın ne damadı Mehmet Ali Yalçındağ''ın ne de kızı Arzuhan Yalçındağ''ın böyle bir niyetlerinin olmadığını aktardı.

Böyle bir durumun söz konusu olmadığını kaydeden Doğan ailesi sözleşme gereği de 5 yıl boyunca satın alma işlemi gerçekleştiremeyeceklerini belirtti.

İDDİALARI DOĞRULADI

Doğan ailesinin iddialara yönelik yaptığı açıklamada kullandığı “Doğan ailesi sözleşme gereği de 5 yıl boyunca satın alma işlemi gerçekleştiremeyecekler” ifadesi ise Doğan Medya’nın Demirören Grubuna satışı sırasında çıkan iddiaları doğrular nitelikte oldu.

2018 yılında gerçekleşen satış sırasında Doğan Medya’nın satış sözleşmesi kapsamında 5 yıl medyaya dönmeyeceğine yönelik maddenin sözleşme hükümleri arasında yer aldığı iddia edilmiş ve iddialar medya camiasında uzun süre konuşulmuştu.

İlgili Haberler