Deniz ve Ötesi

Deniz ve Ötesi
İtalyan ressam Lorenzo Mariotti'nin "Deniz ve Ötesi" isimli kişisel sergisi, Rahmi M. Koç Müzesi'nde açıldı.

Denizcilik konusundaki uzmanlığını tablolara yansıtan Mariotti''nin 33 yağlı boya eserinden oluşan Tofaş ana sponsorluğundaki sergi, denize ait her şeyi günlük yaşamdan enstantaneler ile sunarak, sanatseverleri farklı bir bakış açısı yakalamaya davet ediyor.

Denizcilik konusundaki uzmanlığını İtalyan Deniz Kuvvetleri''ne ait eğitim gemisi Amerigo Vespucci''de bölüm başkanı olarak görev yaptığı yıllarda edinen Mariotti''nin eserlerinde tarihi fırkateynler, gemilerin yanı sıra bir tayfanın ellerine doladığı halattan açıktaki savaş gemisine bir kayıktan meraklı gözlerle bakan çocuklara kadar denize dair her şey yer buluyor.

Rahmi M. Koç Müzesi Genel Müdürü Mine Sofuoğlu, sergiyle ilişkin "Rahmi M. Koç Müzeleri olarak çok geniş bir denizcilik koleksiyonuna sahibiz. Müzemizin ana bölümlerinden Hasköy Tersanesi''nde sergilenen gerçek boyutta tekne ve yatlar, sandallar, gemi donatım objeleri, gemi makinelerinden oluşan değerli bir koleksiyon yer alıyor. Dünyayı dolaşmış iki yelkenliye, Fenerbahçe Vapuru''ndan Uluçalireis Denizaltısı''na, Gonca ve Ysolt gibi birbirinden kıymetli buharlı teknelere, sayın Lorenzo Mariotti''nin de tabloya yansıttığı ve HMS Hood''un Amiral Teknesi ''Maid of Honour''a kadar uzanan çok mühim bir mirasa ev sahipliği yapıyoruz." dedi.

Eserlerini Türkiye''de ilk kez sanatseverler ile buluşturan Rahmi M. Koç Müzesi''ne teşekkür eden Mariotti, sergide yer alan eserlerinin kendisinin tutkularını yansıtan üç ana konuda toplandığını ve bunların "denizcilik, mimari ve botanik" olduğunu belirtti. Sergi, 11 Eylül 2022''ye kadar ziyaret edilebilecek.