Deniz Zeyrek: “Onlar gazeteci değil gerekçesi itibar görmüyor”

Deniz Zeyrek: “Onlar gazeteci değil gerekçesi itibar görmüyor”
Türkiye’de basın özgürlüğü üzerine baskıların arttığı bir dönemde gazetecilerin tutuklanması “Türkiye’de basın özgürlüğü” tartışmalarını tekrardan gündeme getirirken Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, “Yargı üzerindeki siyasi etki o kadar alenileşti ki artık ‘onlar gazeteci değil’ gerekçesine de itibar kalmadı” diye yazdı.

Türkiye’de basın özgürlüğü tartışmaları devam ederken gazetecilerin tutuklanması tekrar gündeme getirdi. Konu köşesine taşıyan Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, “İktidarın işi de zor” başlıklı yazısında, “Sorun o kadar yaygınlaştı ve bu konuda yargı üzerindeki siyasi etki o kadar alenileşti ki artık ‘onlar gazeteci değil’ gerekçesine de itibar kalmadı” diye yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bazen iktidarın ve iktidar destekçilerinin işinin gerçekten zor olduğunu düşünüyorum.

Düşünsenize, gazetecilerin tutuklanmasını savunmak zorunda kalıyorlar.

Sorun o kadar yaygınlaştı ve bu konuda yargı üzerindeki siyasi etki o kadar alenileşti ki artık “onlar gazeteci değil” gerekçesine de itibar eden kalmadı.

Üstelik, tutuklanan ve gözaltına alınan gazeteciler, geçmişte FETÖ'nün hedefinde olan, OdaTV ve Ergenekon davalarından cezaevinde yatan isimler. İktidar mensubu olsam, FETÖ'cülerin o gazetecilerin tutuklanmasını ellerini ovuşturarak izlediğini ve “bizim tamamlayamadığımızı bu hükümet tamamladı” dediğini düşünür, sinir olurdum.

İlgili Haberler