Denizbank’tan büyük zam.

Denizbank’tan büyük zam.
Denizbank çalışanlarının yüzünü güldürdü.Nizan ayında yaptığı zammı bu yıl öne çeken Denizbank, personeline enflasyonun üzerinde zam yaptı. Zammın yüzde 40'a yakın olduğu belirtiliyor. İş Bankası da çalışanlarına ortalama yüzde 51'le rekor zam yapmıştı

Çalışanlar bayram etti

Her yıl nisan ayında yaptığı zammı bu yıl öne çeken Denizbank, personeline enflasyonun üzerinde zam yaptı. İstanbul için “Geçim endeksini” dikkate alan bankanın ortalama zam oranının yüzde 40’a yakın olduğu belirtiliyor. Banka özellikle operasyon ve gişe gibi düşük maaşlı personele zam oranını ise yüzde 50 seviyesinde tuttu.

Üst yönetime daha sınırlı zam kararı alan banka, personelin yemek ücretini de günlük 40 liraya çıkarttı. Banka bu yemek ücretinde güvenlik, mutfak ve temizlik kadrolarında da ayrım yapmıyordu. Bu kez de şehir ayrımı yapmadan tek fiyat uygulamasına geçti. Yani Anadolu’daki şube çalışanları da 40 lira yemek ücreti alacak.

YAN HAKLARI ARTTIRILDI

Denizbank bu yıl ilk kez ilginç bir karar aldı. Sağlık sigortasında müdür altı tüm kadrolarda muafiyeti kaldırdı. Banka BES katkı payında yüzde 40 artış yaparken, evlenen ve ev alan personel bu hakkını kaybetmeden avans alabilecek.

İŞ BANKASI DA ENFLASYON ÜZERİ ZAM VERMİŞTİ

Türkiye İş Bankası açıklamasına göre, Banka-Finans ve Sigorta İşçileri Sendikası (BASİSEN) ile Türkiye İş Bankası arasındaki yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 14 Ocak tarihinde anlaşma ile sonuçlanmıştı.

Düşük maaş alanların zammı yüzde 68

Görüşmeler sonucunda, ücret skalasının alt baremlerinde yer alan çalışanlar gözetilip, çalışma barışı ve hakkaniyeti ön planda tutularak kademeli şekilde değişen oranlarda artış yapıldı. Buna göre en düşük ücret alan çalışanların maaşında yüzde 68 oranında artış sağlanırken, toplamda İş Bankası çalışanlarının ortalama maaş artış oranı ise yüzde 51 olarak gerçekleşti.