Denizli'de neler oluyor, sokaklarda büyük panik: 174 kişiyi akrep soktu, 5 kişiyi yılan ısırdı

Denizli'de neler oluyor, sokaklarda büyük panik: 174 kişiyi akrep soktu, 5 kişiyi yılan ısırdı
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, sıcaklıkların yükselmesiyle artan yılan ısırması ve akrep sokmalarına karşı vatandaşları uyardı. 7 ay içinde toplam 174 kişinin akrep sokması, 5 kişinin ise yılan ısırması sonucu hastaneye başvurduğunu ifade eden Öztürk, "Mümkünse sokan canlının fotoğrafı çekilerek, hekim ile paylaşılmalıdır" dedi.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, sıcaklıkların yükselmesiyle artan yılan ısırması ve akrep sokmalarına karşı vatandaşları uyardı. 7 ay içinde toplam 174 kişinin akrep sokması, 5 kişinin ise yılan ısırması sonucu hastaneye başvurduğunu ifade eden Öztürk, böyle bir durumda mutlaka hızlı şekilde en yakın sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğini söyledi.

Denizli ve ilçelerinde 2020 yılı başından bugüne kadar 174 kişinin akrep sokması, 5 kişinin yılan ısırması nedeniyle hastanelere başvurduğunu belirten Uz. Dr. Berna Öztürk, özellikle sıcaklıkların çok yüksek seyrettiği temmuz ve ağustos aylarının, akrep ve yılanların aktif olduğu dönemler olduğunu ve bu aylarda kontrollü olunması gerektiği uyarısında bulundu.

Öztürk, "2020 yılına bakıldığında bugüne kadar il merkezi ve ilçe hastanelerimize yılan ve akrep vaka başvurularının, en çok sıcaklığın yükselmeye başladığı mayıs ayında 54 kişiyi akrep, 1 kişiyi yılan ve haziran ayında bu rakam artarak 72 kişiyi akrep, 4 kişi de yılan ısırması sonucu hastaneye başvurduğunu biliyoruz. Önümüzde daha yaz aylarının en sıcak ayları olan temmuz ve ağustos aylarının olduğunu göz önünde bulundurarak vatandaşlarımızı bu konuda uyarmak istiyoruz. Vatandaşlarımız kendilerini korumak için, akrep ve yılan yuvalarından, özellikle kaya, ağaç kovuğu ya da oyuklardan uzak durulmalı, kamp, piknik ya da tarlada çalışma alanlarında dikkatli olmalıdır. Kırsalda ve tatil beldelerinde evi olanlar, akrep ile yılanların girmemesi için kapı ve pencerelerini kapalı tutmalıdır. Arazi yürüyüşlerinde kapalı ayakkabı ya da bot giyilmeli, yerde uyumamaya özen gösterilmelidir. Akrep ve yılan sokması sonrası ortaya çıkan reaksiyon kişiden kişiye ve canlının türlerine göre değişiklik gösterebileceği gibi zehirli yılan ve akrep sokmaları özellikle çocuklar ve 65 yaş üstü yaşlılar için öldürücü etkiye sahip olabilir" diye konuştu.

denizlide-174-kisi-akrep-sokmasi-5-kisi-yilan-isirmasiyla-hastaneye-basvurdu-8815-dhaphoto1.jpg

‘SOKAN CANLININ FOTOĞRAFI ÇEKİLMELİ’

Akrep sokması ve yılan ısırmalarında vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Akrep ve yılan sokmalarında kişi sakin olmalı, mümkünse sokan canlının fotoğrafı çekilerek, hekim ile paylaşılmalıdır" dedi.