Trabzonspor,Denizli deplasmanından eli boş döndü

Trabzonspor,Denizli deplasmanından eli boş döndü
Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Denizlispor ile karşılaştı. karşılaşma golsüz eşitlikle sona ererken dikkat çeken anlar yaşandı. Trabzonspor'un bir golü ve bir penaltısı VAR'dan dönerken, Denizlispor ise maçı 10 kişi tamamladı.

Süper Lig’in 2. haftasında Denizlispor ile Trabzonspor karşılaştı.

Karşılaşmadaki ilk tehlikeli atak 4. dakikada Denizlispor'dan geldi. Recep'in ceza yayı üzerineden çektiği şut savunmaya da çarpıp direk dibinden kornere çıktı.

Bu ataktan bir dakika sonra Denizlispor bir net pozisyon daha yakaladı. Aissati'nin kullandığı korner atışına ön direkte Mustafa kafayı vurdu, savunmada Serkan topu bir kez daha kornere gönderdi.

12. dakikada Trabzonspor'da Afobe'nin sağ kanattan yaptığı ortasını savunmada Bakalorz uzaklaştırdı.

Trabzonspor maçın ilk tehlikeli atağını maçın 19. dakikasında yakaladı. Baker'ın kullandığı serbest vuruşu kaleci Pantilimon köşeden çıkardı.

33. dakikada Trabzonspor'da Nwakaeme'nin ceza yayı üzerinden çektiği şut savunmada Oğuz'dan geri döndü.

Dakikalar 38. gösterdiğinde ilginç bir pozisyon yaşandı. Trabzonspor'da Anthony Nwakaeme, ceza sahasında Tiago Lopes tarafından yere düşürüldü. Maçın hakemi beyaz noktayı gösterdi. Sonrasında VAR hakemleri pozisyonu tekrar inceledi ve maçın hakeminin pozisyonu yeniden izlemesini istedi. Maçın hakemi ise yeniden izleyip penaltı kararını iptal etti. 

44. dakikada Abdülkadir Ömür'ün kullandığı serbest vuruşu kaleci Pantilimon parmaklarının ucuyla kornere çeldi. Trabzonspor sağ kanattan köşe vuruşu kullanacak.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI

51. dakikada Trabzonspor net bir fırsattan yararlanamadı. Savunma arkasına sızan Afobe'nin vuruşunu son anda Murawski kale çizgisinden çıkardı.

Bu pozisyondan 4 dakika sonra ise Denizlispor gole çok yaklaştı. Recep Niyaz'ın ceza sahası dışından çektiği sert şutunu kaleci Uğurcan parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

Dakikalar 61'i gösterdiğinde Trabzonspor'un golü ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Abdülkadir Ömür topu ağlara yolladı ama öncesinde ofsayta yakalandı. VAR incelemesinde de gol öncesinde ofsayt olduğu belirlendi ve ağlara giden top geçerli sayılmadı.

Denizlispor'da 63. dakikada oyuna giren Sacko, 68. dakikada iki sarı kart gördü ve kırmızı kartla oyun dışı kaldı ve takımını 10 kişi bıraktı. 

70. dakikada Trabzonspor'da Serkan'ın sağ kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında iyi bir kafa vuruşu yapamayan Afobe'nin şutu yandan auta gitti.