Deprem profesörü Naci Görür müsilajın depremle ilişkisi olup olmadığını açıkladı

Deprem profesörü Naci Görür müsilajın depremle ilişkisi olup olmadığını açıkladı
Marmara Denizi’nin yüzeyini kaplayan müsilajın beklenen büyük Marmara depremi ile ilişkisinin olup olmadığını Prof. Dr. Naci Görür açıkladı.

Bir süredir Marmara Denizi yüzeyinde biriken müsilaj yani deniz salyasının beklenen büyük Marmara depremine işareti olup olmadığı sorgulanırken Prof. Dr. Naci Görür merak edilen bu konuyu açıkladı.


DEPREMLE İLİŞKİSİ YOK
Prof. Dr. Naci Görür depremle müsilajin arasındaki ilişki var mı sorularına sosyal medya hesabından şu yanıtı verdi :
“Arkadaşlar, Marmara’daki müsilaj oluşumunun depremle ilişkisini soruyorsunuz. Bir ilişkisi yok. Bu Marmara’nın kirlenmesiyle ilgili. Bu denize Karadeniz’den aşırı kirletici yük geliyor. Bunun dışında Marmara’nın etrafındaki yerleşim alanlarından da atık deşarjı yapılıyor."

GEÇİCİ OLARAK BİTECEK
"(İstanbul’da arıtma yapılıyor). Bu atıklar denizdeki canlılar için besin kaynağı oluyor ve zaman zaman sıcaklığa da bağlı olarak plankton ve alg patlamalarına neden oluyor. Bugün gördüğümüz bu. Çözüm, kirliliğin azaltılmasıdır. Deniz suyunun sıcaklığının düşmesiyle bu olay... Geçici olarak bitecektir."

ASIL DERS ALINMASI GEREKEN KANAL İSTANBUL''U YAPMAMAKTIR
“Asıl kirletici kaynak Karadeniz’dir. Bu olaydan çıkartacağımız ders Kanal İstanbul’u asla yapmamak olmalıdır. Aksi halde Marmara uzun dönemde kaybedilir ve etrafındaki yaşam sıkıntılı olur. Sevgiyle.”



İlgili Haberler