Depremden 23 saat sonra mucize kurtuluş, Anne ve 3 çocuğu kurtarıldı 1 çocuk daha var

Depremden 23 saat sonra mucize kurtuluş, Anne ve 3 çocuğu kurtarıldı 1 çocuk daha var
Doğanlar Apartmanı enkazında bir anne ve dört çocuğuna ulaşıldı. Doğanlar Apartmanı enkazından 23 saat sonra 4 kişi yaralı olarak çıkarıldı.

İzmir'deki depremin ardından arama kurtarma ekipleri, Bayraklı ilçesindeki Doğanlar Apartmanı enkazında kalan anne ve 4 çocuğuyla iletişim kurdu. Enkaz altında anne ve 4 çocuğuna ulaşıldı. 22 saatin sonunda bir çocuk enkazdan kurtarıldı.

Doğanlar Apartmanı'ndaki enkazda çalışmalarını sürdüren ekipler saat 7.00 civarında 3. kat seviyesinde ses tespit etti.

Enkaz altındaki 38 yaşındaki anne Seher Dereli Perinçek'le iletişme geçen ekipler, Perinçek'in çocukları ikiz kardeşler Ezel ve Elzem Perinçek (10), Umut Perinçek (7) ve Elif Perinçek'le (3) beraber olduğunu öğrendi.

Ekipler hem mutfaktan hem de salondan enkazdakilere ulaşmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Depremden yaklaşık 23 saat sonra enkazdaki anne ile 3 çocuğu, ekipler tarafından çıkarıldı. Enkazdan çıkarılanlar, battaniyelere sarılıp sedye ile ambulansa götürüldü.

Enkaz altındaki diğer çocuğun çıkarılması için çalışmalara devam edildiği öğrenildi.

ENKAZ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İzmir 6,6 büyüklüğünde 17 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssü Seferihisar'dı. 15 saniye süren deprem en çok Bayraklı, Buca, Bornova ve Seferihisar ilçelerini etkiledi.

Depremin ardından arama-kurtarma ekipleri vakit kaybetmeden harekete geçti. Hem İzmir'den hem de çevre illerden ekipler bölgeye sevk edildi.

4 bina tamamen yıkıldı, 20'ye yakın bina hasar gördü. Depremin ardından arama-kurtarma ekipleri vakit kaybetmeden harekete geçti.

8 binada arama kurtarma çalışmaları sona ererken 9 binadaki arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor.