Depremzedeler kaç lira destek alacak?

Depremzedeler kaç lira destek alacak?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ ve Malatya'daki depremzedelere yapılacak yardımlarla ilgili bilgiler verdi. Bölgeye 24 milyon TL destek gönderildiğini söyleyen Soylu, ağır hasarlı evlerde oturan vatandaşlara 41 bin lira yardımda bulunulacağını da açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Bugün itibarıyla hem Malatya'da hem de Elazığ'da kamu kurumları çalışmaya başladı" dedi.

Soylu, Elazığ'da şu ana kadar 45 barınma alanının belirlendiğini, buralarda yemek ve iaşe ihtiyacının karşılandığını belirtti. Bakan Soylu, Elazığ merkez Aşağı Holpenk'te 1000 konteynerlik geçici konaklama merkezinin yapımına başlandığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun destek programında yer alan yardımları şöyle açıkladı: 

"Ağır hasarlı ve yıkılacak evler için 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da 11 bin lira olmak üzere toplam 41 bin lira verilecek. Orta hasarlı evler için hemen 5 bin lira acil yardım ödeneği, 27 bin lira uzun vadeli faizsiz güçlendirme kredisi vereceğiz. Köylerde yıkılan evler için de 16 bin lira destek vereceğiz."